Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BABA OĞUL TEMSİLİ ASKERLİK YAPTI

BABA OÄžUL TEMSÄ°LÄ° ASKERLÄ°K YAPTI

Zonguldak’ta doğuştan görme engelli olan 45 yaşındaki Mustafa Kayıkçı, 18 yaşındaki engelli oğlu Enes ile birlikte bir günlük temsili askerlik yaptı.


Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Ä°l Jandarma Komutanlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında 14 engelli asker yemin ederek 1 günlük asker oldu. Jandarma Komutanlığı’na baÄŸlı sosyal tesislerde gerçekleÅŸtirilen program saygı duruÅŸunda bulunulmasının ardından Ä°stiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Temsili askerler adına engelli bir asker günün anlam ve önemini belirten konuÅŸmayı yaptı. Ardından temsili askerler yemin etti. Çanakkale Savaşı’nda ÅŸehit düşen Hasan’ın hikayesinin anlatıldığı film gösteriminin ardından temsili askerlere tezkereleri verildi.

Doğuştan görme engelli olan 45 yaşındaki Mustafa Kayıkçı,18 yaşındaki Joubert Sendromu hastalığı tanısı konulan oğlu Enes ile birlikte askerlik yemini etti.

“25 yıl oÄŸlum ile birlikte askerlik hatırası için bekledim”

Yemin töreninde gazetecilere konuÅŸan iki çocuk babası Mustafa Kayıkçı, “Öncelikle Zonguldak Ä°l Jandarma Komutanlığı’na teÅŸekkür ediyorum. Böyle bir farkındalık etkinliÄŸi yaptılar. Bunu ben 25 yıl önce de yapabilirdim. Ama çocuÄŸumla bir anı kalsın diye 25 yıl askerliÄŸimi tecil ettirdim. Bir baÅŸka deyiÅŸle askerliÄŸin bir güne inmesini bekledim. Benim için gerçekten gurur verici, onur verici bir durum. Biz engelliyiz, askerliÄŸe elveriÅŸli deÄŸiliz ama engelli de olsak ailelerimiz, çocuklarımız, torunlarımız var. Askerlik bizim gönlümüzde. Bu memlekete asker yetiÅŸtiren kiÅŸileriz. Biz her ne kadar askerlik yapamıyorsak da elveriÅŸli deÄŸilsek de bugün askere alsınlar kesinlikle giderim. Bir de ÅŸunu söylemek istiyorum. 15 Temmuz darbe giriÅŸiminde her ferdin askerlik yapmasının ne kadar önemli yer tuttuÄŸunu sivil hayatta ortaya çıktı. Çünkü sivil halk askerlikte kazandığı tecrübeyle darbe giriÅŸimini önledi” dedi.

18 yaşındaki Enes Kayıkçı da heyecanlı olduÄŸunu belirterek “Çok güzel bir duygu. Çok heyecanlıyım” ifadelerine yer verdi. Program hatıra fotoÄŸrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. Programa Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat TaÅŸdan, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Karadeniz Bölge Komutanı Garnizon Komutan Vekili Albay Özgür Kirdilli, Ä°l Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, Ä°l Emniyet Müdürü Metin Turanlı, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri ile daire müdürleri katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo