Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’AZ MALİYET VE DAHA ÇOK KAR’

’AZ MALÄ°YET VE DAHA ÇOK KAR’

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) özelleştirileceği iddiasıyla başlatılan imza kampanyasına destek verdi.

Kahveci, Vergi Dairesi önünde açılan standı ziyaretinde, geçen yıl Türkiye’de iÅŸ kazaları nedeniyle yaÅŸamını yitirenlerin bin 500 civarında olduÄŸunu söyledi. 

GeliÅŸmiÅŸ ülkelerde maden kazalarından söz edilmediÄŸine dikkati çeken  Kahveci, şöyle konuÅŸtu:

"Türkiye’de taÅŸeronlaÅŸmanın getirdiÄŸi durumu görüyoruz ve yaşıyoruz. ’Az maliyet ve daha çok kar’ düşüncesi, iÅŸ kazalarının maalesef kaçınılmaz olduÄŸunu ortaya koyuyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, TTK’nın özelleÅŸtirilmesiyle ilgili açıklama yapmış. Bunu doÄŸru tarif görmek mümkün deÄŸil. Ãœlkemizde özelleÅŸtirmenin çok anlamlı olmadığını geldiÄŸimiz noktada hep beraber gördük. ÖzelleÅŸtirilen kurumların durumları ortada. Soma, özelleÅŸtirilmiÅŸ, 301 madencimizi kaybettik. Ermenek özelleÅŸtirilmiÅŸ, orada da işçi kardeÅŸlerimiz hayatını kaybetti. Devlet, elindeki kamu iktisadi teÅŸebbüslerini (KÄ°T) özelleÅŸtirince kendisi ne yapacak? Onun için TTK’nın özelleÅŸtirilmesini doÄŸru bulmuyoruz.

Türkiye Kamu-Sen olarak bu özelleştirmenin karşısında olacağız. İşçi arkadaşlarımız meselelerine sahip çıkıyor, onları kutluyorum."

Kurumun işçilerin mülkü olduÄŸunu savunan Kahveci, "Onların düşüncesi alınmadan orayı asla özelleÅŸtiremezsiniz. ÖzelleÅŸtirdiÄŸiniz kurumları da görüyoruz. Her ÅŸey para kazanmak ve kar deÄŸildir. Yıllardır bu işçiler buraya emek veriyor. Orası özelleÅŸtirilince belki de birçoÄŸu iÅŸsiz kalacak. Sosyal sorunlar yaÅŸanacak. Madenlerde yaÅŸanan sorunlar, sıkıntılar ve iÅŸletmeden kaynaklı sorunlar varsa bunlar giderilsin" diye konuÅŸtu. 

Türkiye’de iki milyonun üzerinde taÅŸeron çalışan bulunduÄŸunu öne süren Kahveci, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu insanlar asgari ücrete mahkum edilmişlerdir. İzinlerini kullanamıyorlar. Kıdem tazminatlarını alamıyorlar. Sİz özelleştirmeden bahsediyorsunuz. Yaşanan sorunları çözmek ve gidermek varken burayı satarak kurtulamazsınız. Madenlerde emeğini, yıllarını ve sağlığını ortaya koyan arkadaşlarımızın çalışma şartlarını iyileştirmek lazım. Özelleştirmenin ülkemize katacağı hiçbir katma değer yoktur. Bugün ABD, yaşadığı krizi kamu yatırımlarıyla aşmıştır. Onun için maden ocaklarının özelleştirilmesini doğru bulmuyoruz.

İşçilerin çalışma şartları düzenlensin, yetkililerden bunu bekliyoruz."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo