14 o C Kdz. Ereğli

Ayakları ile yüreğini yansıtan kadın

5 yaşında geçirdiği kaza sonucu kollarını kaybeden, sonrasında ise ayaklarını ellerinin yerine koyup resim yapmaya ve kitap yazmaya başlayan 31 yaşındaki Ayşe Işık, performansı ile adete büyüledi.

Müzik & Kültür Sanat 6 yıl 1 ay 1 gün 23 saat 6 dakika önce 1198

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Karadeniz Ereğli Kent Konseyi faaliyetleri çerçevesinde “Kitap Fuarı” açılışı gerçekleştirildi.
Yazdığı ‘Ayaklarımla tutundum hayata’ kitabı ile fuarın açılış gününe onur konuğu olarak katılan fiziksel engelli yazar ve ressam Ayşe Işık, ilgi odağı oldu. Ayakları ile yüreğini yansıtan kadın, katılımcılara özel yaptığı gösterim ile deniz ve gökyüzü temalı akrilik boya çalışması yaptı, isteyenlere ise kitabını imzaladı. Açılışa katılan ilçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, beğeni ve hayret ile takip ettiği Ayşe Işık’ı tebrik etti.
Fuarın açılış konuşmasını yapan Ereğli Kent Konseyi Başkan Vekili Yusuf Karaoğlu ise geleceğin güvencesi olan çocuklara kitabı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, anne, baba ve öğretmenlere çocuklar için kitap seçme imkanı sağlamak istediklerini söyledi. Karaoğlu, fuarın 08 Nisan 2018 akşamına kadar Atatürk Kültür Merkezi’n de süreceğini kaydetti.

SONRAKİ HEDEFİNİ AÇIKLADI
Ayşe Işık, açılış sonrası gazetecilere açıklamasında Ereğli’ye ilk defa geldiğini belirterek şunları söyledi:
“Hayatımı yazdım. Resim yapıyorum. Burada ki sergide kitabımı tanıtmak çok güzel bir duygu, Umarım okuyucularımız fuarı ziyaret ederek kitabımı alırlar.
Çocukluğumdan beri yapmayı ve çizmeyi çok seviyorum. Engelli arkadaşlarımızın üretmeleri, topluma karışmalarını, kendi becerilerini dışarıya göstermelerini istiyorum. Bu zamana kadar 30 sergide imza attım. Değişik illerde sergiler açtım. Yaptığım 5 resim Ereğli’de gösterilecek ancak yüzlerce resim yaptım. Bundan sonraki hedefim ise ikinci kitabıma hazırlanıyorum. Resim ile ilgili ise daha iyi bir konumda olmak istiyorum. Daha önce Paris’te sergi açmıştım inşallah şimdi de İsviçre’de açacağız.”

RESİM YAPTI
Ressam Işık, katılımcılara özel birde resim yaptığı. Ayağını kullanarak tuttuğu fırçayı akrilik boyalara batırarak yaptığı deniz ve gökyüzü temalı resim, beğeni ile izlendi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, imzalı kitabını aldığı ressamın yeteneği karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Ayakları ile yüreğini yansıtan kadın

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 3 saat 29 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
7 gün 2 saat 31 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
1 gün 22 saat 46 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
2 gün 19 saat 59 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 4 saat 41 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 22 saat 20 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
16 saat 35 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
4 gün 1 saat 49 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
2 gün 42 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
5 gün 13 saat 53 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !