13 o C Kdz. Ereğli

AVUKATLARDAN ‘SAYGINLIK’ VURGUSU!

Karadeniz Ereğli’de 2019 - 2020 Adli Yılı

Gündem 4 yıl 7 ay 29 gün 13 saat 57 dakika önce 918

Haberi Paylaşın

Zonguldak Barosu İlçe Temsilcisi ve Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Eren Demircan, “meslek onuruna ve saygınlığına aykırı bu algının düzeltilmesi ve avukatlara hak ettikleri saygınlığın tekrar kazandırılması için gerekli tedbirlerin alınması, mesleğin icrasına yönelik gerekli iyileştirmelerin yapılması oldukça elzemdir” dedi.
Karadeniz Ereğli’de 2019 - 2020 Adli Yılı, düzenlenen törenle açıldı. Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Avukat Eren Demircan, burada yaptığı konuşmada, yeni adli yılın tüm insanlığa, özgürlük, adalet, insan hakları, demokrasi, barış ve esenlikler getirmesi temennisinde bulundu.
Avukat ve baroların, adli yıl açılış törenlerinin misafiri değil ev sahipleri olduğunu hatırlatan Demircan, şunları söyledi:
"Savunmanın asli unsuru olan bizler bu yeni adli yılda da mahkemeler tarafından verilecek olan kararların adalet duygusunu tam anlamı ile tatmin ederek toplumda huzur ve güven ortamını sağlayan, insanı hukukun merkezine yerleştiren, hak ve özgürlüklerin güvencesi olan bağımsız bir yargı düzenine ulaşılmasını amaçlarını taşımasını temenni ederken, biz avukatlar olarak da geçmişte de olduğu üzere bu hususların en iyi şekilde gerçekleşmesi adına elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisinde olacağımızı taahhüt ediyoruz.
Avukatlar olarak bizler, yargının üç kurucu unsurundan biri olan savunmayı temsil etmekteyiz. Bunun anlamı şudur; yargı sisteminden avukat çıkartıldığında sırasıyla savunma hakkını, adil yargılanma hakkını, hukuk devleti ilkesini en nihayetinde de adaleti yok etmiş oluruz. Dolayısıyla avukatlar olarak mesleğimizin kutsallığına ve adalete hizmet ettiğimize inancımız tamdır. Ancak günümüzdeki toplumsal algıya baktığımızda avukatlık mesleğinin hak ettiği değeri ve itibarı görmediğini, avukata güven ve saygının gitgide yitirildiğini müşahede etmekteyiz. Meslek onuruna ve saygınlığına aykırı bu algının düzeltilmesi ve avukatlara hak ettikleri saygınlığın tekrar kazandırılması için gerekli tedbirlerin alınması, mesleğin icrasına yönelik gerekli iyileştirmelerin yapılması oldukça elzemdir. Dünyanın birçok ülkesinde savunmanın yetkileri oldukça geniş tutulmakta ve de bu durum yargılamaların daha şeffaf ve de adil yapılmasını, keyfi düzenleme ve uygulamaların önüne geçilmesine vesile olmaktadır. Öyle ki daha geniş ve kapsamlı yetkilere sahip olunan bir savunma sisteminde adalet anlayışı tam anlamıyla toplumun her kesimine nüfuz edecek, bu durumda halkımızın daha huzurlu ve barışçıl bir şekilde yaşamasına büyük katkı sağlayacaktır.”

AVUKATLARDAN ‘SAYGINLIK’ VURGUSU!

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 20 saat 33 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 11 saat 45 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 18 saat 46 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 15 saat 50 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 15 saat 24 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 13 saat 3 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 9 saat 39 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 20 saat 7 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 14 saat 14 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 17 saat 40 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI