Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

AVUKATLARDAN ‘SAYGINLIK’ VURGUSU!

AVUKATLARDAN ‘SAYGINLIK’ VURGUSU!

Karadeniz Ereğli’de 2019 - 2020 Adli Yılı


Zonguldak Barosu Ä°lçe Temsilcisi ve EreÄŸli Hukukçular DerneÄŸi BaÅŸkanı Eren Demircan, “meslek onuruna ve saygınlığına aykırı bu algının düzeltilmesi ve avukatlara hak ettikleri saygınlığın tekrar kazandırılması için gerekli tedbirlerin alınması, mesleÄŸin icrasına yönelik gerekli iyileÅŸtirmelerin yapılması oldukça elzemdir” dedi.
Karadeniz EreÄŸli’de 2019 - 2020 Adli Yılı, düzenlenen törenle açıldı. Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören çelenk sunuldu, saygı duruÅŸunda bulunuldu ve Ä°stiklal Marşı söylendi. Avukat Eren Demircan, burada yaptığı konuÅŸmada, yeni adli yılın tüm insanlığa, özgürlük, adalet, insan hakları, demokrasi, barış ve esenlikler getirmesi temennisinde bulundu.
Avukat ve baroların, adli yıl açılış törenlerinin misafiri değil ev sahipleri olduğunu hatırlatan Demircan, şunları söyledi:
"Savunmanın asli unsuru olan bizler bu yeni adli yılda da mahkemeler tarafından verilecek olan kararların adalet duygusunu tam anlamı ile tatmin ederek toplumda huzur ve güven ortamını sağlayan, insanı hukukun merkezine yerleştiren, hak ve özgürlüklerin güvencesi olan bağımsız bir yargı düzenine ulaşılmasını amaçlarını taşımasını temenni ederken, biz avukatlar olarak da geçmişte de olduğu üzere bu hususların en iyi şekilde gerçekleşmesi adına elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisinde olacağımızı taahhüt ediyoruz.
Avukatlar olarak bizler, yargının üç kurucu unsurundan biri olan savunmayı temsil etmekteyiz. Bunun anlamı ÅŸudur; yargı sisteminden avukat çıkartıldığında sırasıyla savunma hakkını, adil yargılanma hakkını, hukuk devleti ilkesini en nihayetinde de adaleti yok etmiÅŸ oluruz. Dolayısıyla avukatlar olarak mesleÄŸimizin kutsallığına ve adalete hizmet ettiÄŸimize inancımız tamdır. Ancak günümüzdeki toplumsal algıya baktığımızda avukatlık mesleÄŸinin hak ettiÄŸi deÄŸeri ve itibarı görmediÄŸini, avukata güven ve saygının gitgide yitirildiÄŸini müşahede etmekteyiz. Meslek onuruna ve saygınlığına aykırı bu algının düzeltilmesi ve avukatlara hak ettikleri saygınlığın tekrar kazandırılması için gerekli tedbirlerin alınması, mesleÄŸin icrasına yönelik gerekli iyileÅŸtirmelerin yapılması oldukça elzemdir. Dünyanın birçok ülkesinde savunmanın yetkileri oldukça geniÅŸ tutulmakta ve de bu durum yargılamaların daha ÅŸeffaf ve de adil yapılmasını, keyfi düzenleme ve uygulamaların önüne geçilmesine vesile olmaktadır. Öyle ki daha geniÅŸ ve kapsamlı yetkilere sahip olunan bir savunma sisteminde adalet anlayışı tam anlamıyla toplumun her kesimine nüfuz edecek, bu durumda halkımızın daha huzurlu ve barışçıl bir ÅŸekilde yaÅŸamasına büyük katkı saÄŸlayacaktır.”

 

AVUKATLARDAN ‘SAYGINLIK’ VURGUSU!

Karadeniz Ereğli’de 2019 - 2020 Adli Yılı

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
SERCAN MAKÄ°NE

02 Eylül 2019 - 19:36

Başarılarınızın devamını dilerim.

Yorum Yazın

Canlı Radyo