Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

AVCI, EREĞLİ FM’E KONUK OLDU!..

AVCI, EREÄžLÄ° FM’E KONUK OLDU!..

EreÄŸli Belediyesi Mezarlıklar ve Din Hizmetleri Müdürü Metin Avcı, Ramazan Ayı’nda oruç tutmayan yada tutamayan Müslümanların, ne yapmaları gerektiÄŸini EreÄŸli FM’de anlattı.

Avcı, 91.7 frekansından Salı günleri saat 10.00’da baÅŸlayan “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programında, orucun sadece yemek yememekle tutulmayacağını, insanın diÄŸer nefisleri ile de oruç tutması gerektiÄŸini söyledi.

Oruçlu halde dedikodu yapmanın bile orucu bozabilecek etkenler arasında bulunduğunu savunan Avcı, rahatsızlığı veya diğer mazeretleri nedeniyle oruç tutamayanların, bunun karşılığında fakirlere fitre-zekat vererek telafi edebileceklerini ancak bunu suistimal edici şekilde yapmamaları gerektiğini anlattı.

Kapan’ın sorularının yanı sıra, dini birikimlerini de aktaran Metin Avcı, Dünya üzerinde çeÅŸitli yerlerdeki oruç zamanlarının farkından da bahsetti.

Avcı, Müdürlüğünü sürdürdüğü birimdeki çalışmaları da anlatırken, “Sayın EreÄŸli Belediye BaÅŸkanımız Hüseyin Uysal’n talimatları doÄŸrultusunda, Din ve Mezarlıklar Müdürlüğümüzdeki hizmet araç parkımız geniÅŸledi. Önümüzdeki günlerde yeni bir araç daha alınacak, Halen ilçede aynı anda 13 cenaze hizmetini verebilecek kapasitedeyiz. Ölümlerde, mezarın kazılmasından, merhumun alınmasına ve topraÄŸa verilmesine kadar tüm iÅŸlemleri ücretsiz yapıyoruz. Birinci gün akÅŸam da talep edilmesi durumunda cenaze evine yiyecek ve imam göndererek acılarını paylaşıyoruz” dedi.

TEKRARI BUGÃœN…

Metin Avcı’nın katıldığı, “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programının tekrarını bugün (15 Haziran) saat 18.30’dan itibaren 91.7 EreÄŸli EM’de dinleyebilirsiniz. Programı aynı zamanda internet üzerinden; ereglihakimiyet.com, ereflimf.com.tr ve haberhayat.net sitelerindeki EreÄŸli FM butonuna tıklayarak da dinlemeniz mümkün.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo