Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Attığı golü hakeme iptal ettirdi

Attığı golü hakeme iptal ettirdi

- Amatör futbolcu attığı golü hakeme iptal ettirdi


EreÄŸli’de 2. Amatör Küme’de Balıspor ile Neyren Gökçelerspor arasında oynanan karşılaÅŸmada Balıspor’lu Mustafa bir pozisyonda golü veren hakemin yanına giderek topun eline çarptığını söyleyerek attığı golü iptal ettirdi. 


Karadeniz EreÄŸli ilçesinde hafta sonu oynanan Balıspor-Neyren Gökçelerspor karşılaÅŸmasının 10. dakikasında yeÅŸil sahalarda eÅŸine az rastlanır bir olay yaÅŸandı. KarşılaÅŸmanın 10. dakikasında ceza sahasına yapılan ortada top Balısporlu Mustafa’nın koluna çarparak aÄŸlarla buluÅŸtu. Topun aÄŸlarla buluÅŸtuÄŸunu gören hakem ise düdüğünü çalıp golü verdi. Bu sırada hakemin yanına giden Balısporlu Mustafa ise topun koluna çarpıp gol olduÄŸunu söyledi. Maçın hakemi bunun üzerine verdiÄŸi golü iptal etti. 1-1 devam eden maçta Balıspor’un 1 golü Mustafa’nın uyarısı ile iptal edilince 90 dakika berabere tamamlandı ve iki takım da 1’er puana razı oldu.
Ahlaklı her sporcunun bunu yapması gerektiğini ifade eden 39 yaşındaki Mustafa Sever, 23 yıldır futbol oynadığını ve sahada bu ahlak ile futbol oynadığını söyledi.
Sever yaptığı açıklamada, "GeçtiÄŸimiz pazar günü Neyren Gökçelerspor ile oynadığımız maçın 10. dakikasında bir korner atışı oldu. Pozisyon icabında topa giderken, top koluma çarptı ve gol oldu. Hakem pozisyonu görmedi, gol verdi. Ben vicdanı muhasebe ile hakeme gidip, golün olmadığını koluma çarparak girdiÄŸini söyledim. Hakem de golü iptal etti. Ben vicdani muhakeme yaptım. Genelde bu konularda hakeme yardımcı olmaya çalışıyorum. Bizim aldığımız kültür, ahlak bu. Biz çocukluÄŸumuzdan beri ÅŸu ahlakla büyüdük; Atatürk’ün dediÄŸi gibi ’ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözü burada devreye giriyor" dedi.
Futbol sahalarında eÅŸine az rastlanır davranış nedeniyle rakip takımın teknik heyeti ve futbolcuları da Mustafa’ya teÅŸekkür edip, kutladı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo