Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Atık Plastik Bantlardan Sepet Yapıyor!.

Atık Plastik Bantlardan Sepet Yapıyor!.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaÅŸayan emekli Ali Karakız, topladığı atık plastik ambalaj bantlarından eliyle ördüğü sepet ve pazar çantalarını yakınlarına hediye ediyor. 

Babasından 20 yıl önce öğrendiÄŸi ahÅŸap sepet üretimini bir yıl önce plastik sepet üretimine çeviren Karakız (54), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alaplı’daki fabrika ve iÅŸ yerlerinde çöpe atılan plastik ambalaj bantlarını toplayarak, hediyelik sepetler ördüğünü söyledi.

Plastik ürünlerin çevreye zarar verdiÄŸini ifade eden Karakız, "10 yıl bu iÅŸe ara vermiÅŸtim. Bir yıl önce de çevremde çöpe atılan plastik ambalaj bantları gözüme çarpıyordu. ’Bunları nasıl deÄŸerlendirebilirim?’ diye düşünürken sepet yapmak aklıma geldi. 1 yıldır da evimde rengarenk plastik bantlardan hediyelik sepetler yapmaya baÅŸladım." diye konuÅŸtu. 

Karakız, bir yılda 100 sepet yaptığını anlatarak, "AhÅŸap kalıp üzerinde plastik bantlardan birleÅŸtirerek sepet yapıyorum. Günde iki sepet yaparak ihtiyacı olanlara pazarda kullanmaları için hediye ediyorum. Emekliyim, boÅŸ zamanlarımı deÄŸerlendirmek için çok güzel bir uÄŸraÅŸ olduÄŸunu düşünüyorum. Kahveye gitmektense böyle iÅŸlerle uÄŸraÅŸmak daha iyi. Emeklilere de bu tür iÅŸlerle uÄŸraÅŸmasını tavsiye ediyorum." deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Fabrika ve iÅŸ yerlerinin pek çoÄŸunun atık plastik ambalaj bantlarını çöpe attıklarını dile getiren Karakız, "Ben de bunları toplayarak sepet yapıyorum. Çevreye verdiÄŸi zararı da önlemiÅŸ oluyorum. Buradan fabrika ve iÅŸ yeri sahiplerine seslenmek istiyorum. Atık plastik ambalaj bantlarını çöpe atmak yerine, bizler gibi sepet ören kiÅŸilere vererek deÄŸerlendirilebilirsiniz." ifadesini kullandı.  

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo