13 o C Kdz. Ereğli

ATA’YA ZİYARET

Karadeniz Ereğli CHP Örgütü’nün, Anıtkabir’i görmek isteyen 20 çocuğu Ankara’ya götürdüğü bildirildi.

Gündem 6 yıl 9 gün 9 saat 34 dakika önce 576

Haberi Paylaşın

CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, yazılı açıklamasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yurdun birçok yerinde etkinlik düzenlendiğini, parti olarak ise Anıtkabir'i hiç görmemiş 20 çocuğu, aileleriyle birlikte Atatürk’ün kabrine götürdüklerini belirtti.
Ziyaret kapsamında yaşanılanları da aktaran Ocakcı, şunları kaydetti:

“KALBİMİZ PIR PIR ETTİ”
“Kafile ilk olarak Hava Müzesi'ni ziyaret etti. Bu ziyarette çocuklarımıza, Türk Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri bünyesinde görev yapan ancak zaman içinde kullanımdan kaldırılıp müzeye konulan ilk savaş ve nakliye uçakları gösterildi. Müzede görevli askeri personel tarafından müze hakkında bilgi sahibi yapılan çocuklarımıza, bazı uçaklar açılarak kokpitte oturmaları ve hatıra fotoğrafları çektirmeleri fırsatı da verildi. Hayatlarında ilk kez bir uçak gören ve pilotluk yapan çocuklar, Hava Müzesi ziyaretinde eğlenceli saatler geçirdiler.
Çocuklarımızla 11.30 sularında da Anıtkabir'e gidildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ve Atatürk Orman Çiftliği'ni görmeleri de sağlanan çocuklara, Atatürk Orman Çiftliği'nin tarihi hakkında da rehber görevli tarafından detaylı bilgiler verildi.
Anıtkabir gezisi sırasında çok heyecanlandıkları görülen çocuklar, yaklaşık iki buçuk saat boyunca bu önemli mekanı karış karış gezme olanağı buldular. Anıtkabir'in her noktası gezilirken rehber tarafından bilgilendirilen çocuklarımıza bir anlamda kolay kolay bulamayacakları bir tarih dersi imkanı verilmiş oldu.
Anıtkabir'i görünce heyecanlanan çocuklar, ‘Anıtkabiri görünce kalbimiz pır pır etti’ dediler. Bu duyguyu yaşamak ve çocuklara yaşatmak dünyanın en güzel mutluluğu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bu nesle tanıtıyoruz ve bunu yapmaktan da büyük gurur duyuyorum. Bu çocuklarımızla da ileride gurur duyacağımızı biliyoruz."

Açıklamada ayrıca, geziye partinin Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ve İyi Parti Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın da katıldığı ifade edildi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 12 saat 58 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
3 gün 4 saat 10 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 11 saat 11 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
7 gün 8 saat 15 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 7 saat 49 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 2 saat 4 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 12 saat 32 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 6 saat 39 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 7 saat 38 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 10 saat 5 dakika önce KAZA ; 2 YARALI