Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ATA’YA ZİYARET

ATA’YA ZİYARET

Karadeniz Ereğli CHP Örgütü’nün, Anıtkabir’i görmek isteyen 20 çocuğu Ankara’ya götürdüğü bildirildi.


CHP EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Sertan Ocakcı, yazılı açıklamasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yurdun birçok yerinde etkinlik düzenlendiÄŸini, parti olarak ise Anıtkabir'i hiç görmemiÅŸ 20 çocuÄŸu, aileleriyle birlikte Atatürk’ün kabrine götürdüklerini belirtti.
Ziyaret kapsamında yaşanılanları da aktaran Ocakcı, şunları kaydetti:

“KALBÄ°MÄ°Z PIR PIR ETTÄ°”
“Kafile ilk olarak Hava Müzesi'ni ziyaret etti. Bu ziyarette çocuklarımıza, Türk Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri bünyesinde görev yapan ancak zaman içinde kullanımdan kaldırılıp müzeye konulan ilk savaÅŸ ve nakliye uçakları gösterildi. Müzede görevli askeri personel tarafından müze hakkında bilgi sahibi yapılan çocuklarımıza, bazı uçaklar açılarak kokpitte oturmaları ve hatıra fotoÄŸrafları çektirmeleri fırsatı da verildi. Hayatlarında ilk kez bir uçak gören ve pilotluk yapan çocuklar, Hava Müzesi ziyaretinde eÄŸlenceli saatler geçirdiler.
Çocuklarımızla 11.30 sularında da Anıtkabir'e gidildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ve Atatürk Orman Çiftliği'ni görmeleri de sağlanan çocuklara, Atatürk Orman Çiftliği'nin tarihi hakkında da rehber görevli tarafından detaylı bilgiler verildi.
Anıtkabir gezisi sırasında çok heyecanlandıkları görülen çocuklar, yaklaşık iki buçuk saat boyunca bu önemli mekanı karış karış gezme olanağı buldular. Anıtkabir'in her noktası gezilirken rehber tarafından bilgilendirilen çocuklarımıza bir anlamda kolay kolay bulamayacakları bir tarih dersi imkanı verilmiş oldu.
Anıtkabir'i görünce heyecanlanan çocuklar, ‘Anıtkabiri görünce kalbimiz pır pır etti’ dediler. Bu duyguyu yaÅŸamak ve çocuklara yaÅŸatmak dünyanın en güzel mutluluÄŸu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bu nesle tanıtıyoruz ve bunu yapmaktan da büyük gurur duyuyorum. Bu çocuklarımızla da ileride gurur duyacağımızı biliyoruz."

Açıklamada ayrıca, geziye partinin Zonguldak Milletvekili Åžerafettin Turpcu ve Ä°yi Parti Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ’ın da katıldığı ifade edildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo