13 o C Kdz. Ereğli

ATATÜRK’ÜN ‘ÖZDE İZİNDE’ OLAN 6 KADIN, YELKENLİ İLE EREĞLİ’YE GELDİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Kadın 4 yıl 11 ay 25 gün 22 saat 26 dakika önce 2205

Haberi Paylaşın

ATATÜRK’ÜN ‘ÖZDE İZİNDE’ OLAN 6 KADIN, YELKENLİ İLE EREĞLİ’YE GELDİ

19 Mayıs’ta Samsun’da olmayı hedefleyerek 23 Nisan’da yelkenli yat ile Bodrum’dan denize açılan 6 kadın denizci, Karadeniz Ereğli’ye ulaştı.
Alınan bilgiye göre, Samsun’da düzenlenecek 19 Mayıs törenlerine katılmak üzere 23 Nisan’da yelkenli yat ile Bodrum’dan denize açılan hepsi 50 yaş üstü aralarında birde Ereğlili olan 6 kadın aktivist için Ereğli Yelken İhtisas Kulübü’nde karşılama töreni yapıldı.
Coşkuyla karşılanan kadın denizcilere çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca karşılamaya katılan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de kadın denizcilere çiçek takdim edildi.
Ereğli Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Metin Akman, kadın denizcileri Ereğli’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “bugün Atatürk’ün izinde olan Cumhuriyet kadınlarını misafir ediyoruz” dedi.

DENİZ TUTKUSU SEYİRDE

‘Deniz Tutkusu Seyirde’ grubu olarak yola çıktılarını söyleyen kadın denizcilerden Neşe Hasipek, gazetecilere yaptığı açıklamada, “23 Nisan’da Bodrum’dan yola çıktıklarını söyledi. Ereğli’ye adım atarak sanki Samsun’a adım atmış gibi mutlu olduklarını anlatan Hasipek, şöyle dedi:
“19 Mayıs’ta Samsun’da olacağız. Bugün 17’nci günümüz, yaklaşık 650 mil yol yaptık. 19 Mayıs’ta kadın teknesi olarak lider tekne olarak kortejde yer alacağız. Çok heyecanlı ve duyguluyuz. Bize gösterilen bu sevgi bizi daha çok heyecanlandırıyor. 19 Mayıs’ı sabırsızlıkla bekliyoruz.”
Kadın denizciler Neşe Hasipek, Ceyda Güleçyüz, Şule Kükrer, Arzu Özkan, Elif Birand ve Merih Sütlaş’ın yarın sabah erken saatlerde Samsun’a gitmek üzere Ereğli’den denize açılacakları öğrenildi.

ATATÜRK’ÜN ‘ÖZDE İZİNDE’ OLAN 6 KADIN, YELKENLİ İLE EREĞLİ’YE GELDİ

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 15 saat 32 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 3 saat 33 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
4 gün 23 saat 1 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 4 saat 54 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 18 saat 8 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 13 saat 38 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 2 saat 27 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
6 gün 3 saat 38 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !
5 gün 2 saat 18 dakika önce BAYGINLIK GEÇİRDİ !