Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“Atatürk Orman Çiftliği halkındır, satılamaz”

“Atatürk Orman ÇiftliÄŸi halkındır, satılamaz”

ADD EreÄŸli Åžubesi: “Türk Milletine önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetinin, terör örgütleri eliyle ülkemizi ve bölgemizi kana bulayan, emperyalizmin aÄŸababası ABD’ye satılması aymazlığın ve ihanetin sonucudur.”


1925 yılında Ankara’nın batısında, Gazi Mustafa Kemal tarafından parça parça ve farklı bireylerden satın alınan, arazi üstüne ise Atatürk’ün talimatı ile kurulan ve Türk tarımına öncülük eden Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin “Amerika BirleÅŸik Devletleri’ne satıldığı” iddialarına tepki büyüyor.

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi (ADD) ÅŸubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk ve O’nun deÄŸerlerinin saldırı altında olduÄŸu bildirildi. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin saldığı iddiaları sonrası hukuk mücadelesi baÅŸlatılacağı belirtilen açıklama, ’aynen’ şöyledir:
“Saldırılar artıyor”
“Atatürk Orman ÇiftliÄŸi, Büyük Önder Atatürk’ün bozkırdan bir cumhuriyet baÅŸkenti yaratma idealinin en önemli ayaklarından biridir. AKP iktidarında, Atatürk’ün kiÅŸiliÄŸine ve manevi hatırasına karşı yapılan saldırıların artarak devam ettiÄŸi gözlenmektedir.
Bu saldırılar karşısında iktidar yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar son derece cılız kalmakta ve halkımızı tatmin etmemektedir.
Bugün, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin Çukurambar’da bulunan 37 bin metrekarelik arazisinin Amerika BirleÅŸik Devletleri’ne satıldığı kamuoyunun gündemindedir.
“Aymazlığın ve ihanetin sonucu”
Dünyada emperyalizme karşı ilk ulusal kurtuluÅŸ savaşı veren Türk Milletine önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetinin, terör örgütleri eliyle ülkemizi ve bölgemizi kana bulayan, emperyalizmin aÄŸababası ABD’ye satılması aymazlığın ve ihanetin sonucudur.
Büyük Önder Atatürk’ün Ankaralılara ve Türk Milleti’ne en büyük armaÄŸanlarından biri olan Atatürk Orman ÇiftliÄŸi, geçtiÄŸimiz yıllarda ’CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’ adıyla inÅŸa edilen tartışmalı kaçak sarayla Atatürk’ün manevi hatırası açıktan hedef alınıp, kirletilmiÅŸ, üstelik yurttaÅŸların ’dinlenme, gezme ve eÄŸlenme’ hakkı ellerinden alınmıştı.
1994 yılından bu yana aynı sorunlu zihniyet tarafından yönetilen baÅŸkentin solunum yolları ranta, siyasi hesaplara, günübirlik kararlara kurban edilmektedir.  Bu yapılanlar, AKP döneminde çok tanıdık olduÄŸumuz talan siyasetinin yansımalarıdır.
Hukuksal ve eylemsel mücadele!
Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazisini, asıl amacından saptırarak kullanma yolunu seçen iktidarın hedefinin Atatürk’ün hatırasını zedelemek olduÄŸu açıktır. Buna izin verilmeyecek, bunun sorumluluÄŸunu taşıyan kim varsa Türk Milleti adına bağımsız mahkemeler tarafından yargılanacaklardır. Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazisinin peÅŸkeÅŸ çekilmesine, ranta ve günlük siyasi hesaplara kurban edilmesine izin vermeyecek, bu ihanet sürecinin, hukuksal ve eylemsel mücadelesini sürdürecektir.
Ulu Önder Atatürk’ün manevi mirası olan Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazisinin ABD’ye satılması karşısında Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi, eylemsel ve hukuksal mücadelesin arttırarak devam ettirecek ve bu ihanet sürecinin yakın takipçisi olacaktır.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo