14 o C Kdz. Ereğli

ASKERDE ÖLEN OĞULLARI İÇİN HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTILAR

-özel haber- ASKERDE ÖLEN OĞULLARI İÇİN HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTILAR

Arşiv 5 yıl 10 ay 5 gün 1 saat önce 4176

Haberi Paylaşın

* Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Edirne’de askerlik yaptığı sırada ölen Togay Gültekin için sıra dışı bir karara imza attı. Askeri mahkemenin her hangi bir ihmal olmadığını belirterek ailenin ‘şehitlik verilmesi’ ve ‘tazminat’ başvurusunu reddetmesine karşın AİHM, ölen askerin yaşam hakkının korunamadığına hükmetti.

-ÖZEL HABER-
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde anne Gülten ve baba Metin Gültekin’in 2 çocuklarından biri olan Togay Gültekin, vatani görevini yapmak için 2003 yılında er olarak Edirne Süloğlu Mekanize Piyade Tugayı’na gitti. Gültekin, iddiaya göre 17 Mart 2004’te rahatsızlanarak askeri revire kaldırıldı. 5 gün sonra 22 Mart 2014’te yeniden revire ardından ise İstanbul Haydarpaşa GATA’ya götürülen asker, aynı gün alındığı yoğun bakımda hayatını kaybetti. Cenazesi aileye teslim edilen Togay Gültekin, Karadeniz Ereğli’ye getirilerek Bölücek Mahallesi Kayra Sokak’ta bulunan aile mezarlığında toprağa verildi.
AİLESİ, HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI
Babası Metin Gültekin, Ereğli FM’e yaptığı açıklamasında, o günden sonra hukuk mücadelesi başlattığını söyledi. Asker olduğu sırada sarılığa yakalanarak ölen oğlunun bu yüzden şehit sayılmadığını öne süren Gültekin, durumdan özellikle anne Gülten Gültekin’in derinden etkilediğini anlatarak şöyle dedi:
“Oğlumuzu askere sağlam gönderdik, askerde sarılık mikrobuna yakalanmış. O’nu büyük bir hastaneye götürmemişler. Bir süre sonra fenalaşınca İstanbul GATA’ya götürmüşler. Oğlumuzun durumundan böylelikle bilgimiz oldu. Bana, ‘karaciğeri değişecek, bulmamız lazım’ dediler. ‘Bir hafta yaşasın, ona göre hareket edelim’ dediler. Çocuğumun tedavisini uygulamak için apar topar zaman içinde hemen evimi sattım. Bir hafta sonra çocuğum vefat etti, aldık defin ettik.
O günden sonra yarı yoluna gittik. Türkiye’de mahkemeyi kaybettik ve çocuğumuz haksız bulundu. Sonradan AİHM’e müracaat ettik. Mahkeme 7-8 senenin ardından 2016’da sonuçlandı ve kazandık. Bunun ardından ise maddi ve manevi tazminat davası açtık. Devletimiz bizi kabul etti, AİHM’in kararına ‘tamam’ dedi. Ama aradan geçen 2 sene içinde bize hiçbir şey denilmedi. Evrak gönderilmedi. Biz, çocuğumuza şehitlik mertebesinin verilmesini istiyoruz. Bunu sayın cumhurbaşkanımızdan istiyoruz.”
SESİNİ, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DUYMASINI İSTİYOR
Gözyaşlarına hakim olamayan anne Gülten Gültekin ise oğlunun askerde öldüğünün altını çizerek şu sözlerle konuştu:
“Oğlum askerde öldü. Şehit sayılmasını istiyorum çocuğumun. Ateş düştüğü yeri yakar. Allah, kimseye evlat acısı göstermesin. Cumhurbaşkanıma sesleniyorum, çocuğum askerken öldü, şehittir. Cumhurbaşkanım ‘şehitler benim, gaziler benim, asker benim’ diyordu. Bizimle ilgilenmesini istiyorum. Bize dönmesini istiyorum. Biz ona ulaşamadık o bize ulaşsın.”
Aile, oğullarının Bölücek Mezarlığı’ndaki kabri başına her gün giderek, kendilerine iletilecek iyi haberleri bekliyor.

ASKERDE ÖLEN OĞULLARI İÇİN HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTILAR

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 2 saat 50 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 18 saat 2 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 1 saat 3 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 22 saat 7 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 21 saat 41 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 19 saat 20 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 15 saat 56 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 2 saat 24 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 20 saat 31 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 23 saat 57 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI