Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Aşk mesajlarının altından uyuşturucu sevkiyatı çıktı

Aşk mesajlarının altından uyuşturucu sevkiyatı çıktı

Yapılan uyuÅŸturucu operasyonunda uyuÅŸturucuyu naklettiÄŸi iddiasıyla tutuklu yargılanan Abdulselam Irtak, sevkiyat sırasında arkadaÅŸlarına attığı ‘Özledim aÅŸkım’, ‘YemeÄŸe gelecek misin’ gibi ÅŸifreli mesajlaÅŸmaları mahkememede tek tek deÅŸifre etti.


Edinilen bilgiye göre, Bolu’da Ä°l Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri’nin 2012 yılında yaptıkları uyuÅŸturucu operasyonunda ele geçirdikleri eroini naklettiÄŸi iddiasıyla tutuklu yargılanan Abdulselam Irtak’ın tutuklu yargılanmasına baÅŸlandı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde “uyuÅŸturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak” suçlamasıyla tutuklu yargılanan ve Van M Tipi Cezaevi’nde kalan Irtak, SEGBÄ°S aracılığıyla ifade verdi. GerçekleÅŸtirilen uyuÅŸturucu sevkiyatının bütün ayrıntılarını açıklayacağını ve etkin piÅŸmanlık hükümlerinden yararlanmak istediÄŸini belirten Irtak, sevkiyat sırasında Özgür Yıllar isimli ÅŸahıs ile bir kadınla erkek arasında yapıldığı izlenimi veren mesajlaÅŸmaları tek tek deÅŸifre etti.

Haberleşmek için aşk mesajları kullanmışlar

UyuÅŸturucu sevkiyatı sırasında Bolu’da yakalanınca beylik tabancası ile intihar ettiÄŸi öne sürülen kurye astsubay Özgür Yıllar ile arasında geçen ’Gelinlik baktın mı?’, ’3 yeni ayakkabı hazırla’, ’Özledim aÅŸkım’, ’Nerede kaldın’, ’YemeÄŸe gelecek misin?’ ÅŸeklindeki bir kadınla erkek arasında geçtiÄŸi izlenimi veren mesajları deÅŸifre eden Irtak, “bunların hepsi ÅŸifreli mesajlardı. Yakalanmamak için uyuÅŸturucu nakli sırasında bu mesajları attık. ’Özledim aÅŸkım’, ’Nerede kaldın?’, ’YemeÄŸe gelecek misin’ mesajları nerede olduÄŸunu anlamak için, ’Gelinlik baktın mı?’ mesajı, eskort araç temin edip etmediÄŸimi öğrenmek için, ’3 yeni ayakkabı hazırla’ mesajı ise nakil sırasında kullanılmak üzere cep telefonu temin edilmesi içindi” dedi.

Irtak’ın ifadesinin ardından, mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına ve eksik hususların giderilmesi için duruÅŸmayı 29 Mayıs tarihine ertelenmesine karar verdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo