Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ASGARİ ÜCRETLİYE VERGİ MÜJDESİ

ASGARÄ° ÃœCRETLÄ°YE VERGÄ° MÃœJDESÄ°

1 Ocak’ta hayata geçecek net bin 300 liralık asgari ücret için yapılan ilk toplantıdan uzlaşı çıkarken; Bakan Soylu güvence verdi: Asgari ücret vergi dilimi nedeniyle düşmez.

Yeni yılda yaÅŸama geçecek net bin 300 liralık asgari ücret için toplanan Asgari Ãœcret Tespit Komisyonu’ndan uzlaşı mesajı çıktı. Ä°lk toplantıda ağırlıklı olarak yeni asgari ücretin iÅŸverene maliyeti üzerinde duruldu. Hükümet, 10 Aralık’ta yapacağı ikinci toplantıda iÅŸverenin yükünü hafifletecek somut adımlarla masaya oturacak. İşçi kesimi, bin 300 liranın net olarak ödenmesini istedi. Hükümet, asgari ücretin vergi diliminden etkilenmemesi konusunda güvence verdi. Asgari Ãœcret Tespit Komisyonu, 2016’da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu baÅŸkanlığında dün ilk toplantısını yaptı. Asgari ücretin gelir skalası nedeniyle bin 260 liraya düşürülmesinin söz konusu olmadığını belirten Bakan Soylu, "Bin 300 lira taahhüdü bütün yılı kapsıyor. Vergi dilimine girdiÄŸi için 30, 40, 70 liralık düşüş olacak diye endiÅŸeye gerek yok. Elbette emek hayatını, üretimi, rekabeti, mali disiplini gözetiyoruz. Tarafların da kabul edeceÄŸi bir sonuca ulaÅŸacağımıza inanıyorum" dedi.



YÃœK HAFÄ°FLEYECEK 

Türkiye Ä°ÅŸveren Sendikaları Konfederasyonu (TÄ°SK) Yönetim Kurulu Gözlemci Ãœyesi Metin Demir, ilk toplantının pozitif geçtiÄŸini belirterek, hükümetin iÅŸverenin yükünü hafifletecek bir tutum ortaya koyduÄŸunu söyledi. Demir, şöyle devam etti: "Bin 300 lira konusunda sıkıntı yok. Zaten bin 500’ünü veriyoruz. Yükümüz bin 934 liraya çıkıyor. Hükümet yükümüzü hafifletecek bir yaklaşım ortaya koydu." 

KAYIP OLMAYACAK 

İşçi kesimi de asgari ücretin vergi diliminden etkilenmemesini istedi. Türkİş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücretin net ödenmesi gerektiğini kaydederek, "Yılın ilerleyen aylarında vergi nedeniyle bir azalma olmamalı. Bu husus vergide adaleti kısmen sağlamaya yönelik olarak tüm ücretli çalışanların beklentisidir. Ücretliler üzerinde ağır vergi yükü var" dedi.

TEMMUZ’DA YENÄ° MAAÅž

5 milyon çalışanın asgari ücretli ’göründüğü’ Türkiye’de, asgari ücretin belirlenme süreci Asgari Ãœcret Tespit Komisyonu’nun Aralık ayında toplanmasıyla baÅŸlıyor. Komisyon; işçi, iÅŸveren, Çalışma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Hazine ve Türkiye Ä°statistik Kurumu temsilcilerinden oluÅŸuyor. Komisyon, 1 Ocak ve 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere 6’ÅŸar aylık dönemler halinde asgari ücreti yıllık olarak belirliyor. Temmuz’da asgari ücret yenileniyor.

Takvim

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo