Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ASALETİ GELDİ, DEĞİŞTİ !

ASALETİ GELDİ, DEĞİŞTİ !

Ereğli Liman Başkanının uzlaşmacı tutumu asaleti gelince neden değişti ?


EreÄŸli Bölge Liman BaÅŸkanı Bülent TaÅŸdemir’in, takındığı tavır ve tutumlarla, denizcilik sektöründeki iÅŸ dünyası ile baÄŸlı kurumlarda sıkıntılara neden olduÄŸu ileri sürülüyor.

Edinilen bilgilere göre, önce vekâleten atandığı Karadeniz EreÄŸli Liman BaÅŸkanlığında ‘uzlaÅŸmacı’ tavrı ile dikkat çeken TaÅŸdemir’in, CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi ile gelen ‘asaleti’ ardından ise takındığı ‘katı tutum’ ile liman ticaretinde zorluklar çıkarıyor.

BOZHANE LÄ°MANINI KULLANDIRMIYOR!

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanlığınca, iÅŸletmesinin 30 yıllığına daha EreÄŸli Belediyesine devri söz konusu olan limanda, tahmil/tahliye iÅŸlerinin mendireÄŸin tek tarafından yapılması konusundaki ‘diretmesini’ sürdüren Liman BaÅŸkanının, özellikle de sektördeki müşterileri arayarak “baÅŸka limanlara gidin “ yönlendirmesinde bulunduÄŸu iddia ediliyor.

Bu tavrı ile sektörü zorda bırakan Başkan Taşdemir, aynı zamanda, Ereğli Belediyesinin de kazancını önlüyor.

KAYMAKAM DEVREYE GÄ°RDÄ° AMA!

Yaşanan olumsuzlukları çözme girişiminde bulunan MİEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Karadeniz Ereğli (Bölge) Başkanlığı da Başkan Taşdemir engeline takılıyor.

Sorunun çözümü için devreye giren EreÄŸli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın, TaÅŸdemir ile EreÄŸli DTO BaÅŸkanı OÄŸuz Ãœnlüer ile makamında bir araya getirdiÄŸi ileri sürülüyor.

Kaymakam Yapıcı’nın da ‘sorunun çözülmesini istemesine’ raÄŸmen TaÅŸdemir ise “güvenlik gerekçesiyle” ısrarında devam ediyor.

KAFES BALIKÇILIĞINA DA KARŞI !

Karadeniz EreÄŸli Liman BaÅŸkanı’nın, asaletinin gelmesinin ardından bir baÅŸka karşı duruÅŸu ise, bölgeye önemli katma deÄŸer saÄŸlayacağına inanılan “Kafes Balıkçılığı”na karşı duruÅŸu oldu.

Özellikle Karadeniz EreÄŸli Deniz Ticaret Odası BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ, Karadeniz Bölgesindeki ziyaretleri sırasında, bölgede üretimini incelediÄŸi “Kafes Balıkçılığı”nın Karadeniz EreÄŸli, Zonguldak ve Alaplı açıklarında da yapılabilecek olmasını gündeme getirmiÅŸti.

Bunun üzerine bölge TSO ve Ereğli DTO, konunun üzerine giderek, avam çalışmalar başlatmıştı.

Yapılan çalışmalarda üretim yapılacak yer belirlenmesinin ardından ise Liman BaÅŸkanı Bülent TaÅŸdemir’in, bu projeye de karşı çıktığı iddia ediliyor.

TaÅŸdemir’in gerekçesi“plajların zarar göreceÄŸi” olsa da, uzman incelemelerinde ise böyle bir kirlenme ya da olumsuzluÄŸun söz konusu olmadığı ifade ediliyor.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
şaşkın2
kızgın1
hayran0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo