Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ARTIK ORADA PİKNİK YAPMAK YASAK!..

ARTIK ORADA PİKNİK YAPMAK YASAK!..

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bolu’nun doğa harikalarından Gölcük Tabiat Parkı’nda incelemelerde bulundu.

Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş’in eşlik ettiği Bakan Eroğlu, Gölcük Gölü’ne, sadece Abant Gölü’nde yetişen 300 endemik ’Abant Alası’ bıraktı. Göl etrafında gezerek inceleme yapan Bakan Eroğlu’na, Gölcük’te piknik yapılmasının yasaklanması çalışması kapsamında tabiat parkının 200 metre altında yapılacak piknik alanıyla ilgili harita üzerinde bilgi verildi.


’GÖLCÜK’TE PİKNİĞİ YASAKLIYORUZ’

Bakan Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada vatandaşların yeni yapılacak piknik alanında rahatlıkla mangal yakıp piknik yapabileceğini, ardından orman içinde doğaya uygun yapılacak merdivenle Gölcük’e yürüyerek çıkıp gezebileceklerini söyledi. Gölcük’ün orman içinde çukur bir alan olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, "Mangal yaktığın zaman burası dumanla kaplanıyor. Dolayısıyla piknik alanını aşağıya alacağız. Orman Genel Müdürlüğü’nden bir yer aldık. Orayı düzenledikten sonra pikniği burada yasaklıyoruz" dedi. Gölcük’ü, dağ turizmi, doğa turizmi, göl turizmi açısından cazibe merkezi haline getireceklerini belirten Bakan Eroğlu, "Şuranın değerini bilirsek İsviçre’de böyle güzel bir mekan yok. Vatandaşlarımıza, ’Boşuna yurt dışına gidip para harcama, gel burada bol oksijenli ortamda yürü, resim çek’ diyoruz. Yabancı zengin turistleri buraya çekebilmek için de ayrıca büyük bir tanıtıma girişeceğiz. Alt yapısı ve teleferik de tamamlanınca çok güzel bir mekan olacak" dedi.

’YEDİGÖLLER’DE PİKNİK YASAK’

Bakan Eroğlu, geçen Eylül ayında 27 kilometrelik stabilize yolun asfaltlanmasından sonra ziyaretçi sayısı geçen yıla göre 43 binden 84 bine çıkan Yedigöller Tabiat Parkı’nda ise piknik yapılmasını kesinlikle yasakladıklarını söyledi. Yol yapıldıktan sonra Yedigöller’i ziyaret eden bir bakanın yoğunluk nedeniyle neredeyse tabiat parkından çıkamadığını açıklayan Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Gelen bir bakanımız neredeyse çıkamamış. Çünkü otoparklar, imkanlar sınırlı. Orada iki yöntem düşünüyoruz. Ya randevulu sistemle giriş olacak. Ama karar vermedik. Bu tepki de meydana getirebilir. Veya tabiatı tahrip etmeden yeni otopark imkanlarını araştıracağız. Belki yolda da tek gidiş şeklinde bir düzenleme yapacağız. Bu eksiklikleri tamamlamak için 4 milyon lira ayırdık. Bolu Özel İdaremize aktardık. Bizim adımıza yapacaklar. Yedigöller’de pikniğe de müsaade etmeyeceğiz. Orada piknik kesinlikle yasak. Ama Yedigöller’e varmadan vatandaşın daha kolay ulaşıp piknik yapabileceği alanlar ayarladık. Gölcük’te piknik yapmayı yasaklıyoruz. Yedigöller’de zaten yasak. Hem Gölcük, hem Yedigöller için yeni piknik alanları yapacağız. Vatandaş oralarda pikniğini yapacak." Bakan Eroğlu, Bolu’yu tabiat turizmi açısından bir merkez yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.

TESTERE İLE ODUN KESTİ, GÖZLEME YEDİ

Bakan Eroğlu, Gölcük mevkisindeki endüstriyel odun üretim sahasında da inceleme yaptı. Bakım ve gençleştirme çalışması yapılan alanda bir ağacın damgalanması, kesilmesi, tomruk ve odun haline getirilmesi süreci hakkında uygulamalı bilgi verilen Bakan Eroğlu, testere ile odun kesen köylülerle sohbet etti. Bakan Eroğlu, elinde bastonuyla odun kesmeye çalışan 83 yaşındaki Salih Yaman’ın elinden testereyi alarak ona yardım etti. Bakan Eroğlu, daha sonra köylü kadınların sobanın üzerinde pişirdikleri gözlemeden yedi. Burada açıklama yapan Bakan Eroğlu, dünyada bir çok ülkede orman alanı azalırken Türkiye’de son 12 yılda 900 bin hektar orman alanının arttığını söyledi.

 

radikal

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo