Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

O ÖZELLİK FACEBOOK’A EKLENİYOR!..

O ÖZELLÄ°K FACEBOOK’A EKLENÄ°YOR!..

Facebook, yıllardır kullanıcıların istediÄŸi ’dislike’ yani ’beÄŸen-me’ butonunu çok yakında hayata geçiriyor.

Uzun süredir tartışılan “Facebook’a dislike butonu gelecek mi?” sorusuna sonunda resmi bir ağızdan cevap geldi.


Belirli aralıklarla düzenlediÄŸi "Q&A with Mark" (Mark ile Soru-Cevap) etkinliÄŸi sırasında konuyla ilgili açıklama yapan Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook’a “dislike” butonu geleceÄŸini doÄŸruladı.


Daha önce de alternatif “beÄŸenme” eylemleri üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Zuckerberg, bu çalışmaların sonucu olarak “dislike” butonunu kullanıcılara sunmayı planladıklarını duyurdu.


Zuckerberg, gelecek dislike butonunu “Alternatif beÄŸenme eylemi” ibaresi olarak tanımladığına dikkat çekiyor. Yani Facebook’taki “dislike” butonunun YouTube’da olduÄŸu gibi doÄŸrudan beÄŸenilmeyen içeriklerde kullanılması amacıyla deÄŸil; empati kurmak amacıyla kullanılması gerektiÄŸini vurgulanıyor.


ÖrneÄŸin bir ÅŸehit haberiyle ilgili bir gönderide anlamını yitiren “beÄŸen” butonu, kullanıcıların duygularını ifade edebilmeleri amacıyla yerini “dislike” butonuna bırakmış olacak.


Ä°lk olarak test sürecinde kullanıma sunulacak olan “dislike” butonu, olumlu sonuçlar alındığı takdirde herkesin kullanımına açılmış olacak.

 

 

KAYNAK:acunn.com

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo