13 o C Kdz. Ereğli

ARTIK AÇIK BİR KAPINIZ VAR!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Gündem 4 yıl 11 ay 18 gün 12 saat 30 dakika önce 1116

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de, Kaymakamlık hizmet binasında "Açık Kapı" adı ile kurulan yeni birimin açılışı gerçekleştirildi.
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na bağlı olarak, vatandaşların sorun ve taleplerini ilgili kurumlarla irtibata geçirerek 7 gün içinde sonuca ulaştırmak maksatlı kurulan birimin açılışında yaptığı konuşmada, uygulamanın yeni bir hizmet olduğunu söyledi. Hizmetten yararlanan ülke genelindeki 112 ilçeden biri olduklarını belirten Çorumluoğlu, şöyle dedi:
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, ANINDA GÖRÜYOR!
“Açık Kapı, İçişleri Bakanlığımızın yeni bir uygulamasıdır. Bu, il merkezlerinde yapılıyordu ancak bakanlığımızın yeni bir uygulaması ile 112 ilçede bugün ya da yarın açılacak. 81 ilin içine giremesek de ilk açılacak 112 ilçenin arasına girmiş oldu Ereğli.
Vatandaşlarımız en basit bir işi için bile kamu kurumlarına gidiyorlar. Orada zaman zaman kurum amirini bulamadık, personeli bulamadık gibi sıkıntılar ile karşı karşıya kalıyorlar. Şimdi modül buradan entegre olmaya başlayacak. 3 arkadaşımız bunun eğitimini aldılar. Ana maksat şudur; vatandaş kapı kapı dolaşıp memura, müdüre, kaymakama ulaşacağım diye beklemeyecek. Burada ki arkadaşlarımıza başvurusunu yaptıktan sonra 7 gün içinde kendilerine cevap verilecek.
İçişleri Bakanlığımızın ve Devletimizin, vatandaşımıza kısa zamanda ulaşma ve sorunlarını çözme gibi politikasının bir nişanesi olarak bu projeyi gördüğümü belirtmek istiyorum. Buradaki her arkadaşımızın kamu kurumunda bir müdahili olacak. Yani işleri yürüttüğü bir muhabiri olacak. Buraya gelen bin başvuruyu kamu kurumunda da bize entegre edilmiş bir arkadaş ile çözülecek. Bir hafta 10 gün sonra bana günlük raporlar gelecek. Ama bir iki ay sonra bu sonuçlar ortaya çıktığında basınla paylaşırız. Ama günbegün İçişleri Bakanlığı buradaki başvuruyu, sonuçlananı, neden sonuçlanmadığını takip ediyor. Aynı günde bana rapor geliyor.”
Konuşmanın ardından Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun kurdelesini kestiği Açık Kapı açıldı.

ARTIK AÇIK BİR KAPINIZ VAR!

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 15 saat 33 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 saat 45 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 13 saat 46 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 4 saat 39 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 9 saat 14 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 15 saat 7 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 10 saat 13 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 12 saat 40 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
1 gün 23 saat 51 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 13 saat 51 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !