Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

GELENEKSEL MEVLİD

GELENEKSEL MEVLİD

Kdz. Ereğli Belediyesi Kurban Bayramı arifesinde Şehir Mezarlığı’nda Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü hocaları ile İlçe Müftülüğü Din Görevlilerinin ortaklaşa düzenlediği programda, Kur’an tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

BU ATMOSFERİ 365 GÜN YAŞAYALIM

Programa katılan tüm vatandaşların bayramını kutlayan ve mübarek Kurban bayramına eriştirdiği için Allah’a şükür eden Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bayramlarda yaşanan atmosferin 365 gün yaşanmasını diledi.

Başkan Uysal konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

BAYRAMLAR KAYNAŞMA GÜNLERİDİR

“Bizler ne öğreniyorsak annemizden babamızdan büyüklerimizden öğreniyoruz. Ben köyde büyüdüm ve her bayramı köyde geçirdim. Büyüklerimiz bize ’Küs bile olsanız büyüklerinizin ellerinizi öpün’ derdi. Bayramlar barışma ve kaynaşma günüdür.

BUGÜNLERİ DOLU DOLU GEÇİRELİM

Bizler paylaşmayı annemizden, babamızdan ve büyüklerimizden öğrendik. Kurban etini 7 parçaya bölüp paylaşırdık. Yaşlılarımızı, yetimlerimizi ve büyüklerimizi bugünlerde ziyaret edelim. Mümkün olduğu kadar bugünleri dolu dolu geçirelim. Çoluk çocuğunuzla birlikte güzel bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

BİZİ KARIŞTIRMAK İSTEYENLER VAR

Bizleri karıştırmak isteyenler var. Doğulu, Güneydoğulu, Kuzeyli hatta Güneyli. Nereli olursa olsun bugüne kadar aramızda hiçbir zaman sorun olmadı. Güneyde doğanın Karadeniz Ereğli’de ekmek yemesi son derece doğaldır.

SAFLARIMIZI SIKLAŞTIRALIM

Halkımız olarak sizlerden rica ediyorum. Herkes bizim vatandaşımızdır. Bizler neye karşıyız? Teröre, silah çekene ve tetiği çekene karşıyız. Bu günlerde dikkatli olup kardeşliğimizi pekiştirip saflarımızı sıklaştıralım ve ön yargılı olmayalım diyorum. Bizler biriz, hepimiz kardeşiz. Bu vesile ile Kurban Bayramı’nda da birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının yaşanmasını Allah’tan niyaz ediyor, hepinizin huzurlu bir bayram geçirmesini temenni ediyorum.”

Daha sonra yapılan duanın ardından programa katılan vatandaşlara çeşitli ikram yapıldı. Başkan Uysal tarafından din görevlilerine de bayram hediyesi verildi.

Öte yandan Başkan Uysal, Kestaneci, Köseler ve Kışla Mahalle Mezarlıklarında Beledi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kur’an tilaveti ve Mevlid-i Şerif programlarına katıldı.

Bu arada Yönetim Kurulu Başkanımız Halil Bozkuş’ta her bayram arifesinde olduğu gibi Kırmacı Mezarlığı’nda Mevlid okuttu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo