Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ARAMA KURTARMA TATBİKATI

ARAMA KURTARMA TATBÄ°KATI

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Servis ve Devrek Belediyesi itfaiye ekipleri, arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Elvanpazarcık beldesindeki Kent Ormanı’nda uygulamaya konan senaryo gereÄŸince bölgeye gezmeye gelen iki kiÅŸinin yaralandıkları ve kayboldukları ihbarı üzerine 112 Acil Servis, UMKE ve itfaiye ekipleri bölgeye intikal etti. 

Yaralıların bulunduğu bölgeyi belirleyen 19 kişilik ekip, halat yardımıyla vadiye inerek yaralılara ulaştı.

Ekipler, sol omzu kırık ve kan kaybeden yaralıları ilk müdahalenin ardından, halata bağlanan sedye aracılığıyla yukarı çıkardı. İki yaralı, daha sonra Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Acil Afetler Şube Müdürü Ahmet Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, UMKE gönüllülerinin her türlü acil koşullara, zor iklim şartlarına ve ilk yardım ihtiyacı bulunan hastalara müdahale yeteneklerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, itfaiye ve sağlık ekipleriyle de iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik tatbikat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Devrek Belediyesi Arama Kurtarma ekibinde görevli Abdurrahim Altıntaş da tatbikatın acil durumlarda ne yapılacağını ve nasıl koordinasyon sağlanılacağını gösterdiğini kaydederek, "Bizler, herhangi bir olayda yaralılara en hızlı, etkin ve güvenli müdahale edebilmeyi, insanların canını ve malını kurtarmayı amaçlıyoruz. Bu bakımdan tatbikatlarımız bundan sonra da daha geniş kapsamlı devam edecek" diye konuştu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo