15 o C Kdz. Ereğli

ARALARINDA ARDA TURAN’DA VAR

Para topladılar, cami inşasına bağışladılar

Çevre ve Yaşam 4 yıl 8 ay 17 gün 15 saat 57 dakika önce 2801

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de bazı çocukların, biriktirdiklerin bayram harçlıklarını, inşası süren camiye yararına bağışladıkların bildirdi.
Edinilen bilgiye göre, ilçenin Pembeciler Köyü’nde köy ile aynı ismi taşıyan Cami Yaptırma, Yaşatma ve Köyü Güzelleştirme Derneği önünde stant açan çocuklar Arda Turan, Menef Ural, Cemre Ergün, Emin Ergün, Nisa Uysal, Yigit Ural, Evre Uysal, bayram harçlıkları ile aldıkları çeşitli yiyecek ve içecek ve kullanılabilecek eşyaları satışa sundular.
Gün içinde elde ettikleri toplam 1600 lirayı makbuz karşılığı derneğe teslim eden çocuklar, çektirdikleri video ile “camimize bir tuğla da siz koyun” diyerek köy halkını yardıma davet ettiler.
MUHTAR: BU GENÇLİK VARKEN...
Pembeciler Köyü Muhtarı Mustafa Kocabıyık, gazetecilere açıklamasında köy halkı olarak cami yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Bu kapsamda, cami için zaman zaman bağışları da kabul ettiklerini belirten Kocabıyık, şöyle dedi:
“Bu girişimimize köyümüzdeki 7’den 70’e, gencimiz yaşlımız katkıda bulunuyor. Kurban Bayramının ikinci günün de köyümüzün yetişkin çocukları cami inşaatına yardım için satış tezgahı kurmuşlar, burada yaptıkları satıştan elde edilen miktarı cami derneğimize bağışlıyorlar. Bu desteklerinden dolayı başta gençler olmak üzere köy halkına teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın hepsinin ayrı ayrı gözlerinden öpüyorum. Burada bu gençlik varken, biz bu işi başaracağımıza inanıyorum.”
Diğer yandan, çocukların girişimi, stanttan alış veriş yapan ve bağışta bulunan köy halkı tarafından da takdirle karşılandı.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 4 saat 5 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 5 saat 17 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 23 saat 22 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 22 saat 56 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
4 gün 20 saat 35 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 17 saat 11 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 3 saat 39 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
4 gün 1 saat 18 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 21 saat 27 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 2 saat 25 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !