Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ARAÇTA SIKIŞAN YARALIYI BÖYLE ÇIKARDILAR!..

ARAÇTA SIKIŞAN YARALIYI BÖYLE ÇIKARDILAR!..

Düzce’de 12 Kasım 1999’da meydana gelen depremin 17. yılı etkinlikleri kapsamında Düzce Ãœniversitesinde (DÃœ) kurtarma tatbikatı yapıldı.

Düzce Belediyesi itfaiyesi, AFAD, Düzce Arama Kurtarma Derneği (DAKE) ve DÜ arama kurtarma ekiplerinden oluşan yaklaşık 30 personelin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereğince, varilde yakılan ateşe kontrollü müdahale edildi, araçta sıkışan yaralı kurtarıldı.

Ekipler, depremin ardından enkazda kalan yaralıya ulaşmak için molozları kaldırmaya çalıştı.

DÃœ Deprem Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi Müdürü Ali AteÅŸ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilere yönelik tatbikatta afetlerde nasıl davranılması gerektiÄŸine iliÅŸkin eÄŸitim verildiÄŸini söyledi. 

Öğrencilerin tatbikat konusunda heyecanlı ve istekli olduklarını belirten Ateş, "Ülkemiz deprem kuşağı üzerinde, Düzce ise daha riskli ve ciddi bir bölge üzerinde bulunmakta. Bölge halkı ve öğrencileri ile iş birliği yaparak bu heyecanı ve bilinci canlı tutmak zorundayız. Bu bilinci önce öğrencilerimize, sonra vatandaşlarımıza yükleyeceğiz. Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek eğitim sürecini devam ettireceğiz." diye konuştu.

 

- "65 gönüllü ile profesyonel ekiplere destek olarak bulunuyoruz"

DAKE Başkanı Metin Gözütok da derneği gönüllülerin katılımıyla kurduklarını anlatarak, insanlara yardım etmekten haz aldıklarını kaydetti.

Gözütok, "Herkes yardım edebilir ancak biz bilinçli yardım etmeyi kendimize çizgi kabul ettik. Bunun için sürekli eğitim alıyoruz. Yaklaşık 12 yıl oldu, 12 yıldır 65 gönüllü ile birçok olayda profesyonel ekiplere destek olarak bulunuyoruz. Türk Kızılayı, AFAD ve itfaiyenin birçok çalışmasında biz varız. Biz böyle büyüyeceğiz. Ekibimize yeni gönüller bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

DÃœ Arama Kurtarma TopluluÄŸu BaÅŸkanı Ä°pek Eskiçırak da yeni kurdukları ekiple üniversitenin dışa bakan yüzü olacaklarını vurgulayarak, afetlerde göreve hazır olduklarını söyledi.

Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği tatbikatın ardından Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat, katılımcılara brifing verdi.

Öte yandan, Türk Kızılayı tarafından tatbikatta görev alan personel ve izleyicilere ikramda bulunuldu.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo