16 o C Kdz. Ereğli

ANTİBİYOTİK KULLANIMINA DİKKAT!.

Sağlık 8 yıl 5 ay 2 gün 22 saat 22 dakika önce 1070

Haberi Paylaşın

Yrd. Doç. Dr. Arslan Terlemez bilinçsiz antibiyotik kullanımının ölüme yol açabileceğini, diş hekimlerine başvurmadan antibiyotik alınmaması gerektiği bildirdi.

Çankırı’da üniversite öğrencisinin diş ağrısında kullandığı antibiyotik nedeniyle hayatını kaybetmesi bilinçsiz antibiyotik ve ağrı kesici kullanımını bir kez daha gündeme getirdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Arslan Terlemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite öğrencisi Derya Yücekaya’nın diş ağrısı sebebiyle kullandığı antibiyotiğin alerji yapması sonucu hayatını kaybettiğini anımsatarak, bu konuda daha duyarlı olunması gerektiğini belirtti.

Diş apsesinin olmadığı durumlardaki ağrılarda antibiyotik kullanımının yanlış olduğunu ifade eden Terlemez, apse varlığını da ancak hekimlerin belirlemesi gerektiğini vurguladı.

Gereksiz yere ve yanlış dozda antibiyotik kullanımının, hem bakterilerde direnç gelişmesine hem de ilaca bağlı en hafif olarak ishal, en ağırı da alerjik anaflaktik şok ve ölüme kadar ulaşabilen istenmeyen sonuçlara sebep olabildiğini kaydeden Terlemez, diş ağrılarının genellikle gece oluştuğuna dikkati çekti.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 5 saat 12 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
15 saat 24 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 3 saat 25 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 18 saat 18 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 23 saat 52 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 22 saat 53 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 4 saat 46 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 13 saat 30 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 2 saat 19 dakika önce KAZA ; 2 YARALI