14 o C Kdz. Ereğli

ANTİ PROPAGANDA !.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ereğli’li Başdanışmanı Saadet Oruç, Avrupa’daki ülkelerde yaşanan Türklerin, daha fazla birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyledi.

Siyaset 4 yıl 5 ay 24 gün 18 saat 34 dakika önce 1671

Haberi Paylaşın

Oruç, konuk olarak katıldığı CNN Türk Televizyon kanalında Hakan Çelik’in sunduğu “Hafta Sonu” programında, bazı Avrupa ülkelerinde, özellikle de Fransa’nın, Türkiye’nin Suriye’ye gerçekleştirdiği “Barış Pınarı Harekatı” ve sonrasında anti propaganda çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın görüntü verdiğini dile getiren Oruç, “Ancak, aynı Macron’un Türkiye’ye yönelik haddini aşan ifadeler kullanması çelişki yaratıyor” dedi.

Program sunucusu Çelik’in, Fransa’da yaklaşık 700 bin Türk vatandaşının bulunduğunu hatırlattığı Oruç, şunları kaydetti: “Aslında Bu ülkede Türk ve ermeni yaşan sayısı eşit ancak, oy kullanmada ermeni sayısı fazla. Bunun yanı sıra Fransa PYD-PKK ve ermeni lobilerine daha fazla tolerans gösteriyor. Buradaki Türk Dernekleri ise daha fazla baskı altında tutuluyor. Bu nedenle Fransa’da daha güçlü bir Türk Lobisine ihtiyaç var. Zira karşıdaki direnç ne kadar güçlüyse bir tık üzerinde güçlü şeylerle karşı karşıya gelinebiliyor. Örneğin, Türk dernekleri sokağa çıktığında, güvenlikleri açısından pkk grubunun çıktığından daha büyük tehdit altında oluyor. Fransa gibi ülkeler, DEAŞ terör örgütüne daha fazla destek veriyor. Fransa’da, Türk Derneğinin yapısının etkili olmasına izin verilmez. Bu nedenle, Fransa ve Avrupa’daki Türklerin daha güçlü bir araya gelmesi, örgütlenmesi gerekiyor.”

Oruç, 3 Kasım 2002’de kurulan AK Parti Hükümeti’nin de bugün 17. Yılına girdiğini hatırlatarak, “Türkiye güçlü bir ülke” ifadesini kullandı.

Programın diğer konuğu Global Stratejist Hakan Akbaş ise daha çok Türkiye-ABD ilişkilerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 13 Kasım’da Trump ile görüşmeye gidip, gitmeyeceği üzerindeki görüşlerini aktardı.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 10 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 1 saat 22 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 19 saat 27 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 16 saat 40 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 19 saat 1 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 13 saat 16 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 21 saat 23 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 22 saat 30 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
1 gün 17 saat 32 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 10 saat 34 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !