Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ANNELERE İLK MAAŞ BU AY!..

ANNELERE İLK MAAŞ BU AY!..

Çocuğu olanlara ’ilk altın devletten’ yasası bu ay devreye giriyor.

Yasaya göre birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için 600 TL doğum yardımı yapılacak. Aile Bakanlığı, 81 ilde bulunan İl Müdürlükleri vasıtasıyla müracatları 15 Mayıs’ta almaya başlayacak. Bu tarih öncesinde doğan çocuklar çocuk sayısına dahil edilecek.
 


ÇOCUK SAYISINA GÖRE ÜCRET

Yasaya göre Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı yapılacak. Bu yardım Türk vatandaşı olan anne veya babaya, her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılacak. Doğum yardımı ödenmesinde Kimlik Paylaşımı Sistemi’nde yer alan nüfus kayıtları esas alınacak. Böylece üç çocuk sahibi olan bir ailenin alacağı para ise bin 300 lirayı bulacak.

MÜRACATLAR 15 MAYIS’TA

Bu kapsamda 15 Mayıs itibari ile müracatlar alınacak. Müracatlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 81 ilde bulunan İl Müdürlükleri’ne yapılacak. Müdürlükler vasıtasıyla ailelere bilgiler verilecek, ve doğum hediyesi annelerin hesabına yatırılacak.

ÖNCE DOĞANLAR DA DAHİL

Konu ile açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 15 Mayıs öncesi doğan çocukların da çocuk sayısına dahil olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Anne üçüncü çocuğuna doğum yapmışsa 600 alacak, ikinci çocuğuna doğum yapmışsa 400, birinci çocuğuna doğum yapmışsa 300 lira alacak. Yani 15 Mayıs’tan itibaren doğan çocuk, ilk çocuk kabul edimeyecek." Gurbetçiler de yararlanacak Ailenin ekonomik durumuna bakılmaksızın doğum yapan her anneye verilecek ’doğum hediyesi’ yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları da kapsayacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bundan sonra sadece Türkiye’de değil, yurt dışında, nerede olursa olsun, doğum yapan her anneye ilk altın devletten olacak. Annelerimizi bu anlamda desteklemek için ilk çocuğa, 300 TL ya da yarım altın, 2. çocuğa 400 TL, 3. çocuğa ise 600 TL yani tam bir altın, devletimizden dünyanın her yerindeki vatandaşlarımıza hediye” demişti. Aileler yurtdışı konsolosluklarına müracat edecek. Aile Bakanlığı, ailelerin listelerini alacak. Doğum hediyesi yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye’deki banka hesaplarına yatırılacak.

YENİ ŞAFAK

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo