Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ANMA PROGRAMINA "YAĞMUR" ENGELİ

ANMA PROGRAMINA "YAÄžMUR" ENGELÄ°

Törene katılanlardan yalnızca biri vardı ki; protokol şemsiyeler altında iken o sandalyeye çıkıp eline aldığı Türk Bayraklarını yağan yağmura karşın dakikalarca salladı. Yurtsever kadın hem salladı, hem o an hoparlörden verilen türküyü de söyledi.


Zonguldak ili EreÄŸli ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 3. yıldönümü dolayısıyla program gerçekleÅŸtirildi.  Program, saÄŸanak yağış nedeniyle yarıda kesildi.
Ä°lçe Kaymakamlığı ve ilçe Belediyesi iÅŸbirliÄŸince hazırlanan anma programı Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda yapıldı. 21.00’da baÅŸlayan etkinlikte hain gecede vatan toprağına düşenler anısına saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi. Ä°lçe Müftülüğünde görevli iki din görevlisi, birbirinin ardına sala okudular.

ERDOÄžAN KONUÅžURKEN YAÄžMUR BAÅžLADI
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Ä°stanbul’da yaptığı konuÅŸma, tören alanına kurulan ekrandan canlı izletildi. Öncesinde hafif yaÄŸan bu sırada ise bastıran saÄŸanak yaÄŸmur, alanda bekleyenlere zor anlar yaÅŸattı. Programa özellikle çocukları ile gelenler korunaklı alan aradılar. Protokol de ise programın iptal edilip edilmeyeceÄŸi konuÅŸulurken Kaymakam Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, “bekliyoruz, biraz daha direneceÄŸiz bakalım” dedi.
BÄ°R TEK O ALDIRIÅž ETMEDÄ°  
Bunlar yaÅŸandığı sırada ise kameralara iki kadın yansıdı. Biri, döndürdüğü plastik sandalyeyi bir eli ile kafasının üstünde tutup diÄŸer eli ile Bayrak salladı. Ä°simleri alınamayan kadınlardan diÄŸeri ise çıktığı sandalyenin üstende iki elindeki Türk Baraklarını dakikalarca salladı.   
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümü, yaÄŸmurun durmaması üzerine cami minaresinden yaptırılan duanın ardından sonlandırdı.

-HABERİN İÇİNDEN-

*Program Kaymakamlık ve Belediye ortaklığı ile hazırlandı. Her iki yerel idare kurumu, yağmura karşın yeterli önlem almadığı için adeta sınıfta kaldı.

*Alana kurulan yaklaşık 4 metrekarelik naylon veranda, yağmurdan kaçanlara yetersiz kaldı.

*Ereğli Belediyesi, meteoroloji unsurlarının bu günün şiddetli yağışlı geçeceğini gürler öncesinden bildirmesine karşın, cep telefonlarının bile havanın nasıl olacağını göstermesine rağmen; böylesi önemli bir günün sağlıklı ilerlemesi için daha fazla önlem alamaz mıydı? Zira, protokol konuşmaları dahi, kurulan platformun üzerinin kapatılmamasından dolayı gerçekleştirilemedi.

*Adları bilinmeyen 40 ila 50’li yaÅŸlarda olduÄŸu sanılan iki bayanın; protokol üyelerinin ıslanmama çabaları ve vatandaÅŸların kaçışmaları sırasında gösterdikleri ‘dik’ tutum, takdir aldı.   
* Öte yandansa, protokol üyelerinin arasından tek bir kiÅŸi yaÄŸmura aldırış etmedi, sunulan ÅŸemsiyeleri kabul etmedi. O Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Merkez Komutanı Deniz Piyade Albay Murat Türken’di.

*Son olarak; yaklaşık bir hafta önceki festivale binlerce kiÅŸi, ÅŸehitleri anma gününe ise bin kiÅŸi katıldı. 

 

 

  

ANMA PROGRAMINA "YAÄžMUR" ENGELÄ°

Törene katılanlardan yalnızca biri vardı ki; protokol şemsiyeler altında iken o sandalyeye çıkıp eline aldığı Türk Bayraklarını yağan yağmura karşın dakikalarca salladı. Yurtsever kadın hem salladı, hem o an hoparlörden verilen türküyü de söyledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
şaşkın1
üzgün1
kızgın1
hayran0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Kübra Bayar

16 Temmuz 2019 - 16:19

Açılışlar için kullanılan büyük şemsiyeleri dahil getirme tenezzülünde bulunmamışlar biz ıslandık birşey değil törenimizi yapamadık yazık diyorum söylenecek çok söz var ama ... Allah islah etsin diyorum sadece.

Ismail Demiray

16 Temmuz 2019 - 12:46

Ereglim için çok acı ve utanç bir tablo.

Serpil Sevim

16 Temmuz 2019 - 11:19

Bölükbaşı Dün akşam festival olsaydı bütün önlemler alınırdı bu kadarmi değersiz bizim için canını feda eden aziz şehitlerimiz havanın durumu zaten gündüzden belliydi anadolu otelde de bu program olurdu yada üzeri kapaltilabilirdi.. Ereğli kendine yakışanı yaptı..

Yorum Yazın

Canlı Radyo