Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ANLAŞMA SAĞLANAMADI!.

ANLAÅžMA SAÄžLANAMADI!.

Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) arasında 4 bin 700 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı bildirildi.

Türk Metal Sendikası EreÄŸli Åžubesi’nden yapılan yazılı açıklamada, grev kararı alınan ERDEMÄ°R’de iÅŸveren adına görüşmeleri sürdüren Metal Sanayicileri Sendikasının (MESS) talebi doÄŸrultusunda Ankara’da bir araya gelindiÄŸi belirtildi. 

İşveren kanadının ilk 6 ay saatlik ücretlere 1,90 lira artış teklifine sendikanın 2,50 lira önerdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ãœcret talebiyle alakalı bu teklifler sonrasında yeni bir geliÅŸme kaydedilemedi. MESS, sosyal haklarda ise ilk yıl için yüzde 9,5 olan teklifini revize ederek yüzde 10,5 zam teklifinde bulundu. MESS’in bu teklifi de sendikamız tarafından kabul görmedi. Sendikamızın yeni teklifi olan kayınvalide ve kayınpeder ölüm izni 3 gün olarak kabul edildi. Yine sendikamızın yeni teklifi olan banka promosyon bedeli yıllık 150 lira olarak iÅŸverence sendikamıza teklifte bulunuldu. Sendikamız promosyonla ilgili bu teklifi yetersiz gördü.

Ayrıca, tamamlayıcı saÄŸlık sigortasında ise MESS, Türkiye’nin her yerindeki hastanelerinde yatarak tedaviyi kabul etti ancak sendikamız ayakta tedavi talebinin MESS tarafından kabul edilmemesi üzerine MESS’in bu teklifini de reddetti. SözleÅŸmede 720 gün olan sendikal izinler ise 900 güne yükseltilerek kabul edildi."

Açıklamada, sözleÅŸmenin 2 yıllık yapılmasını isteyen heyetin, MESS’in 3 yıllık olması ısrarı üzerine toplantıyı terk ettiÄŸi vurgulandı.

Tarafların yarın MESS Ankara Bölge TemsilciliÄŸinde tekrar bir araya geleceÄŸi öğrenildi. 

Öte yandan, ERDEMİR işçileri de sendikanın Ereğli Şubesine gelerek toplu sözleşme görüşmelerinden çıkacak sonucu bekledi.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo