Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ambulans Helikopter ’Parmak Bebek’ İçin Havalandı

Ambulans Helikopter ’Parmak Bebek’ İçin Havalandı

Bolu’da 22 haftalıkken 580 gram ağırlığında dünyaya gelen bebek, tedavi altına alınmak üzere SaÄŸlık Bakanlığının ambulans helikopteriyle Ankara’ya gönderildi.

Bolu Ä°zzet Baysal Kadın DoÄŸum ve Çocuk Hastanesi’ne baÅŸvuran 22 haftalık hamile Hümeyra TataÅŸ, 580 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Ä°l SaÄŸlık Müdürlüğü ekipleri, yenidoÄŸan yoÄŸun bakım servisinde yer olmadığı için bebeÄŸin Ankara’ya sevk edilmesi amacıyla SaÄŸlık Bakanlığından ambulans helikopter talep etti.

Bebek, Abant Ä°zzet Baysal Ãœniversitesinin pistine inen ambulans helikopter ile Ankara Zekai Tahir Burak Kadın SaÄŸlığı EÄŸitimi ve AraÅŸtırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Bolu Ä°l SaÄŸlık ve Halk SaÄŸlığı Müdürü Mahmut Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeÄŸin erken doÄŸumla dünyaya geldiÄŸini belirterek, "Acil yenidoÄŸan yoÄŸun bakım ihtiyacımız vardı. Bizim hastanemizde bulunan yenidoÄŸan yataklarımız dolu olduÄŸu için Ankara’dan yer ayarladık. SaÄŸlık Bakanlığından ambulans helikopter talep ettik. Ambulans Bolu’ya 40 dakika içerisinde geldi ve bebeÄŸi Ankara’ya götürdü" ifadesini kullandı.

Arık, ülkede acil sağlık hizmetlerinde yaşanan gelişmelere dikkati çekerek "Türkiye geneline baktığımız zaman 14 tane ambulans helikopter, 3 tane ambulans uçak, 4 tane feribot ambulans var. Her ilimizde en az 50 tane ambulans bulunmakta. Acil sağlık hizmetlerinde büyük bir devrim yapıldı" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo