Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ALMAN ÖĞRENCİNİN BAĞLAMA VE TÜRKÜ TUTKUSU

ALMAN ÖĞRENCİNİN BAĞLAMA VE TÜRKÜ TUTKUSU

Almanya’dan öğrenci deÄŸiÅŸim programı kapsamında EreÄŸli’ye gelen lise öğrencisi Jacky Szilagyi (16), iki aylık eÄŸitimin ardından baÄŸlama çalıp seslendirdiÄŸi türkülerle ülkesinde Türkiye’nin gönül elçisi olmayı istiyor.

DeÄŸiÅŸim programıyla geldiÄŸi Türkiye’de 1 yıldır özel bir kolejde eÄŸitim öğretimine devam eden Alman öğrenci Szilagyi, yaklaşık 3 ay önce katıldığı bir etkinlikte ilk kez dinlediÄŸi baÄŸlama ile türküyü çok sevince kolejdeki öğretmenlerine baÄŸlama çalmayı öğrenmek istediÄŸini aktardı. Szilagyi’e, okul personelinden Åžeref Ãœnal özel ders verdi. Ä°ki aylık eÄŸitimin ardından öğrenci, baÄŸlama çalmayı baÅŸardı. 

Jacky Szilagyi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk kültürüne büyük ilgi duyduğunu, bağlamanın sesine de ilk duyduğunda hayran olduğunu söyledi.

Bağlama çalmak istediğini söylediği sınıf arkadaşlarının çok şaşırdığını belirten Szilagyi, "Benim başarılı olacağıma pek inanmadılar. İki aylık eğitim sonunda temel olarak bağlamayı öğrendim. Şu anda bir türküyü tamamen çalıp söyleyebiliyorum. Yeni türküler öğrenmeye çalışıyorum" dedi.

Szilagyi, EreÄŸli Rotary Kulübünün misafiri olarak Antalya’da bir davete katıldığını, orada da sahneye çıkarak "Muallim" türküsünü hem çalıp hem de söylediÄŸini dile getirdi.

Önümüzdeki hafta Almanya’ya döneceÄŸi için üzüntülü olduÄŸunu vurgulayan Szilagyi, "Almanya’da baÄŸlama eÄŸitimine devam etmek istiyorum. Öğrendiklerimi daha da ilerletmek, yeni türküler seslendirmek en büyük hayalim. Daha önce herhangi bir enstrüman çalmama karşın baÄŸlamaya sevdalandım. Ãœlkemde de baÄŸlama çalıp öğrendiÄŸim türküleri seslendireceÄŸim. Ayrıca Türk kahvesi ve yemeklerini yapmayı da öğrendim. Bu ülkenin deÄŸerlerini ve kültürünü ülkemde tanıtacağım" dedi. 

Eğitmen Şeref Ünal da Alman öğrencinin müziğe yeteneği olduğunu, kısa zamanda da bağlama çalmayı öğrendiğini belirtti.

Ünal, öğrencinin rock müzik dinlemesine karşın türküye ilgi duymasına şaşırdığını ifade ederek, "Dersin dışında da bağlamamı ona veriyordum. Akşam eve gittiğinde de çalışıyordu. Kısa sürede ilerleme kaydetti. Türkü sevdalısı öğrencimin yeteneğini daha da geliştireceğine inanıyorum" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo