Eğitim 3 yıl 8 ay 16 gün 23 saat 56 dakika önce 8024
Erdemir, Zonguldak Valiliğinin himayelerinde uzaktan eğitime destek amacıyla başlatılan “Uzat Elini Uzaktan Eğitimde Kaldır Engeli” adlı Tablet kampanyasına 2020 yılı Aralık ayında yaptığı 230 tablet bağışının ardından bugünde 1.015 adet tablet ilavesi ile katkı sağladı.
Kısa adı ERDEMİR olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası’nın Genel Müdürü Salih Cem Oral, “dağıtımı yapılan 1015 tabletle birlikte, toplamda 1245 tableti ilçe milli eğitim müdürlüğümüz aracılığıyla çocuklarımıza ulaşacağız. Bu vesileyle bünyesinde görev almaktan büyük onur duyduğum Erdemir’in kurulduğu ilk günden bu güne, ülkemizin ve Ereğli’nin geleceği için çalışmaya, her geçen gün daha da güçlenerek üretmeye devam edeceğini vurgulamak isterim” dedi.
Zonguldak Valiliğin başlatılan ‘Bilgisayar, Tablet ve İnternet Destek Projesi’ çerçevesinde; ERDEMİR tarafından Ereğli Sosyal Yardımlaşma Vakfına yapılan bağış karşılığında alınan tabletlere ilişkin tören gerçekleştirildi. Vali Mustafa Tutulmaz, Şahinde-Hayrettin Yavuz Bilim Sanat Merkezindeki törende yaptığı konuşmada, hayatın her dalını etkileyen kovid-19 pandemisinin, eğitim alanını da olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Yaşanan aksakların Devlet ile hayırsever kurum ve kişilerce giderilmeye çalışıldığını belirten Tutulmaz, şu ifadeleri kullandı:
TUTULMAZ: KOVİD ÖNCESİ KOVİD SONRASI
“Erdemir genel müdürümüz, yönetim kurulu başkanı ve mensuplarına teşekkür etmek istiyorum. İlimizin, ilçemizin hayırseverleri, yerel yönetimler de destek oldu, valilik, bakanlık destek oldu. İlimizde beş binin üstünde bir tablet dağıtımını tamamlamış olacağız, bu da bizim için onur verici bir durum. Covid, dünyamızı da, eğitimide, yaşantımızı da her şeyi değiştirdi. Bundan sonra tarihte büyük ihtimal belirli bir süre Covid öncesi ve sonrası diye bahsedilecek. Covid sonrası birçok kazanımları da beraberinde getirdi aslında. Sadece olumsuzluklarına bakmamak gerek. Olumlu yönden baktığımızda da olumlu yönlerini görebiliyoruz. Bir kere şunu çok iyi gördük; ülkemiz dijital altyapı olarak önümüzdeki sürece hazır. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitiminde problemlerimiz var mı, var. Herkes buna istediğimiz gibi ulaşamıyor mu, ulaşamıyor. Bunlar olumsuz tarafı. Bir taraftan da milyonlarca öğrencinin kısa sürede ayrı seviyelerde, ayrı ders programlarıyla ulaşabilmek ancak Türkiye gibi güçlü bir ülkenin yapabileceği bir iş. Bununla da gurur duymamız, bakanından en ücra bölgedeki öğretmenimize kadar hepsini tebrik etmemiz lazım. Hiçbir aksama olmadan, her gün saatinde uzaktan eğitim verebilecek şekilde. Türlü türlü yönleri de vardı. Paket program, televizyon, öğretmenlerin kendilerinin yaptığı çok yönlü bir dijital eğitim hizmeti sunduk. Keşke yüz yüze olsaydı ama bunu yapamıyorsak, b planında bu dönemde iyi bir şekilde kurduk. 15 Şubat’tan itibaren yüzyüze eğitime grup grup başlıyoruz. Salı günü bir grup başladı, önümüzdeki günlerde de 15 günlük periyotlarla yapacağımız değerlendirmelerle daha fazla öğrencimizi bu tür eğitimle buluşturmuş olacağız.
“MUTLU OLMANIN YOLU BİRAZ DA OLUMLU DÜŞÜNMEKTEN GEÇER”
Eğitim bir toplumun geleceği, eğitimi ne derece iyi verirsek, entelektüel sermaye dediğimiz yapıyı iyi bir şekilde oluşturursak, o toplum o kadar ayakta durur. Bugün üretimde, ihracatta yüksek teknolojiyi yapan ülkeler, bakıyoruz eğitim seviyelerinin de üst düzey olduğunu görüyoruz. Eğitimde kaliteyi ne kadar arttırabilirsek, ekonomide de aynı kazanımı elde edeceğiz, ekonomide ne derece kazanım elde edersek, o derece refaha erişeceğiz. O yönde hızla ilerliyoruz. 30 yıl önce idareciliğe başladığımız günlere göre hayal bile edemediğimiz bir noktaya gelmiştir ülke. Olumsuzluklar vardır ama o kadar çok olumlu yön var ki; mutlu olmanın yolu biraz da olumlu düşünmekten geçer. Her zaman olumsuz baktığımızda, nefret dilini kullanıp sevgi dilinden uzaklaştığımızda, kurdun elmanın içini yediği gibi, insan da, toplum da içini kendi kendine yemeye başlar. Onun için olumlu bakalım, yanlışlarımızı eleştirelim ama yanlışa takılmayalım, daha iyiye hep beraber nasıl gidebiliriz buna bakalım. Artık dünya endüstri 4.0’dır, 5’tir diye, dijitalleşmeyi, bilgisayarla ilgili eğitimi ve gelişmeleri üretime nasıl yansıtabiliriz, bunlarla uğraşıyor. Bizim de eğitim ve üretim ordumuz bunlarla daha fazla iç içe olmalı ve ülkemizi daha iyiye eriştirebilecek bir irtibatı kurması gerekir. İdarecilere düşen de bu ortamı sağlamaktır. Bunu sağlarsak orada iyi verim alınır. Bunu alabilmek için bu iklimi hep beraber, devlet, özel sektör, STK’lar bu iklimin parçası olmalı. Bağışlar olmadan da eğitim yürür. Ama Erdemir ve diğer hayırseverlerimiz, şunu diyor. Ben bu toplumun parçasıyım, içindeyim ve bu topluma karşı görevim var diyor ve bunu yerine getiriyor. Ereğli ilçemiz bu yönüyle şanslı. İl düzeyinde yapılan bağışların yarısı Ereğli’de. Tarihte de öyle, binaların, okulların yapılması gibi başka alanlarda da öyle. Ereğli’deki hayırseverlerimizi kutluyorum.”
ÇORUMLUOĞLU: DAHA KÖTÜYE GİTTİK
Karadeniz Ereğli Kaymakamı da, bu yıl okulların açılmasını beklediklerin söyledi. Kovid sürecinin bekledikleri gibi gelişmediğini anlatan Çorumluoğlu, şu sözlerle konuştu: “Daha kötüye gittik. Okullar açılmadığından, il milli eğitim müdürlüğümüz organizasyonunda tablet kampanyası başlattık. Bunda şüphesiz belediyelerimiz, stk’larımız ve sanayi kuruluşlarımız destekte bulundu. Bugüne kadar belediyemiz, ticaret odamız, deniz ticaret odamız, milli eğitim b akanlığımız, tat metal ve hayırseverlerle, bugünkü Erdemir Genel Müdürlüğünün verdiği tabletlerle b eraber 1916 tableti öğrencilerimizle buluşturmuş olacağız. Yaklaşık iki bin tablet olarak varsaydığımızda, 900 lira üzerinden hesapladığımızda 1 milyon 800 bin liralık bir rakam var. İşler iyi olduğunda 2 milyon lira Ereğli için fazla olmayabilir ama şu durumda, ekonominin kısıtlılığını, esnafımızın, hizmet sektörünün açılmamasından mütevellit kısıtlılığı hesaba katıldığında yaklaşık 2 milyon liralık bir bağış Ereğli’ye yakışan bir bağıştır. Emeği geçen ve destek olan kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.”
POSBIYIK: ERDEMİR’E ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise ilçenin yardımlaşma konusunda öne çıkan bir kent olduğunu kaydederek şöyle dedi: “Bilgisayar, tablet konusunda da sayın kaymakamımızın ilçede başlattığı harekete başta Erdemir olmak üzere tüm taraflardan iyi bir cevap geldi. Biz de belediye olarak elimizden gelen desteği verdik. Milli Eğitim’e verdiğimiz destek dışında yaklaşık 50 tane bireysel müracaatlara bilgisayar vermeye devam ettik. Hala da tablet vermeye devam ediyoruz. Emeği geçen bütün kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, Erdemir’e şükranlarımı sunuyorum.”
ORAL: KAMPANYAYA KATKI SUNANLARATEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM
ERDEMİR Genel Müdürü Salih Cem Oral da, dev sanayi kurumunun bünyesinde görev almaktan dolayı büyük onur duyduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “İlçemizde uzaktan eğitime erişemeyen 1342 öğrenci için, Zonguldak Valiliği himayesinde Ereğli kaymakamlığınca düzenlenen kampanyanın ilk aşamasına 230 tabletle katkı sağlamıştık. 16 Aralık’ta düzenlenen törende 393 tablet dağıtılmıştı. Tablet dağıtılamayan çocuklarımız için eksik k alan tabletlerin Erdemir tarafından temin edilmesini teklif ettiğimde, tereddüt etmeden onay veren yönetim kurulu başkanımız Sayın Süleyman Savaş Erdem Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugün dağıtımı yapılan 1015 tabletle birlikte, toplamda 1245 tableti ilçe milli eğitim müdürlüğümüz aracılığıyla çocuklarımıza ulaşacağız. Bu vesileyle bünyesinde görev almaktan büyük onur duyduğum Erdemir’in kurulduğu ilk günden bu güne, ülkemizin ve Ereğli’nin geleceği için çalışmaya, her geçen gün daha da güçlenerek üretmeye devam edeceğini vurgulamak isterim. Kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçenlere, kampanyaya katkı sunanlara teşekkürlerimi sunarım.” Konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz, Salih Cem Oral’a plaket takdim etti. Ardından, temin edilen tabletler okul müdürlerine teslim edildi.