Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ALKIŞLAR ERDEMİR'E....

ALKIÅžLAR ERDEMÄ°R'E....

Erdemir uzaktan eğitime 1.245 adet tablet bağışı ile katkı sağladı.


Erdemir, Zonguldak ValiliÄŸinin himayelerinde uzaktan eÄŸitime destek amacıyla baÅŸlatılan “Uzat Elini Uzaktan EÄŸitimde Kaldır Engeli” adlı Tablet kampanyasına 2020 yılı Aralık ayında yaptığı 230 tablet bağışının ardından bugünde 1.015 adet tablet ilavesi ile katkı saÄŸladı.

 

Kısa adı ERDEMÄ°R olan EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikası’nın Genel Müdürü Salih Cem Oral, “dağıtımı yapılan 1015 tabletle birlikte, toplamda 1245 tableti ilçe milli eÄŸitim müdürlüğümüz aracılığıyla çocuklarımıza ulaÅŸacağız. Bu vesileyle bünyesinde görev almaktan büyük onur duyduÄŸum Erdemir’in kurulduÄŸu ilk günden bu güne, ülkemizin ve EreÄŸli’nin geleceÄŸi için çalışmaya, her geçen gün daha da güçlenerek üretmeye devam edeceÄŸini vurgulamak isterim” dedi.

Zonguldak ValiliÄŸin baÅŸlatılan ‘Bilgisayar, Tablet ve Ä°nternet Destek Projesi’ çerçevesinde; ERDEMÄ°R tarafından EreÄŸli Sosyal YardımlaÅŸma Vakfına yapılan bağış karşılığında alınan tabletlere iliÅŸkin tören gerçekleÅŸtirildi. Vali Mustafa Tutulmaz, Åžahinde-Hayrettin Yavuz Bilim Sanat Merkezindeki törende yaptığı konuÅŸmada, hayatın her dalını etkileyen kovid-19 pandemisinin, eÄŸitim alanını da olumsuz yönde etkilediÄŸini söyledi. YaÅŸanan aksakların Devlet ile hayırsever kurum ve kiÅŸilerce giderilmeye çalışıldığını belirten Tutulmaz, ÅŸu ifadeleri kullandı:

TUTULMAZ: KOVİD ÖNCESİ KOVİD SONRASI

“Erdemir genel müdürümüz, yönetim kurulu baÅŸkanı ve mensuplarına teÅŸekkür etmek istiyorum. Ä°limizin, ilçemizin hayırseverleri, yerel yönetimler de destek oldu, valilik, bakanlık destek oldu. Ä°limizde beÅŸ binin üstünde bir tablet dağıtımını tamamlamış olacağız, bu da bizim için onur verici bir durum. Covid, dünyamızı da, eÄŸitimide, yaÅŸantımızı da her ÅŸeyi deÄŸiÅŸtirdi. Bundan sonra tarihte büyük ihtimal belirli bir süre Covid öncesi ve sonrası diye bahsedilecek. Covid sonrası birçok kazanımları da beraberinde getirdi aslında.  Sadece olumsuzluklarına bakmamak gerek. Olumlu yönden baktığımızda da olumlu yönlerini görebiliyoruz. Bir kere ÅŸunu çok iyi gördük; ülkemiz dijital altyapı olarak önümüzdeki sürece hazır. Åžu anda Milli EÄŸitim Bakanlığının uzaktan eÄŸitiminde problemlerimiz var mı, var. Herkes buna istediÄŸimiz gibi ulaÅŸamıyor mu, ulaÅŸamıyor. Bunlar olumsuz tarafı. Bir taraftan da milyonlarca öğrencinin kısa sürede ayrı seviyelerde, ayrı ders programlarıyla ulaÅŸabilmek ancak Türkiye gibi güçlü bir ülkenin yapabileceÄŸi bir iÅŸ. Bununla da gurur duymamız, bakanından en ücra bölgedeki öğretmenimize kadar hepsini tebrik etmemiz lazım. Hiçbir aksama olmadan, her gün saatinde uzaktan eÄŸitim verebilecek ÅŸekilde. Türlü türlü yönleri de vardı. Paket program, televizyon, öğretmenlerin kendilerinin yaptığı çok yönlü bir dijital eÄŸitim hizmeti sunduk. KeÅŸke yüz yüze olsaydı ama bunu yapamıyorsak, b planında bu dönemde iyi bir ÅŸekilde kurduk. 15 Åžubat’tan itibaren yüzyüze eÄŸitime grup grup baÅŸlıyoruz. Salı günü bir grup baÅŸladı, önümüzdeki günlerde de 15 günlük periyotlarla yapacağımız deÄŸerlendirmelerle daha fazla öğrencimizi bu tür eÄŸitimle buluÅŸturmuÅŸ olacağız.

“MUTLU OLMANIN YOLU BÄ°RAZ DA OLUMLU DÜŞÜNMEKTEN GEÇER”

EÄŸitim bir toplumun geleceÄŸi, eÄŸitimi ne derece iyi verirsek, entelektüel sermaye dediÄŸimiz yapıyı iyi bir ÅŸekilde oluÅŸturursak, o toplum o kadar ayakta durur. Bugün üretimde, ihracatta yüksek teknolojiyi yapan ülkeler, bakıyoruz eÄŸitim seviyelerinin de üst düzey olduÄŸunu görüyoruz. EÄŸitimde kaliteyi ne kadar arttırabilirsek, ekonomide de aynı kazanımı elde edeceÄŸiz, ekonomide ne derece kazanım elde edersek, o derece refaha eriÅŸeceÄŸiz. O yönde hızla ilerliyoruz. 30 yıl önce idareciliÄŸe baÅŸladığımız günlere göre hayal bile edemediÄŸimiz bir noktaya gelmiÅŸtir ülke.  Olumsuzluklar vardır ama o kadar çok olumlu yön var ki; mutlu olmanın yolu biraz da olumlu düşünmekten geçer. Her zaman olumsuz baktığımızda, nefret dilini kullanıp sevgi dilinden uzaklaÅŸtığımızda, kurdun elmanın içini yediÄŸi gibi,  insan da, toplum da içini kendi kendine yemeye baÅŸlar. Onun için olumlu bakalım, yanlışlarımızı eleÅŸtirelim ama yanlışa takılmayalım, daha iyiye hep beraber nasıl gidebiliriz buna bakalım. Artık dünya endüstri 4.0’dır, 5’tir diye, dijitalleÅŸmeyi, bilgisayarla ilgili eÄŸitimi ve geliÅŸmeleri üretime nasıl yansıtabiliriz, bunlarla uÄŸraşıyor. Bizim de eÄŸitim ve üretim ordumuz bunlarla daha fazla iç içe olmalı ve ülkemizi daha iyiye eriÅŸtirebilecek bir irtibatı kurması gerekir. Ä°darecilere düşen de bu ortamı saÄŸlamaktır. Bunu saÄŸlarsak orada iyi verim alınır.  Bunu alabilmek için bu iklimi hep beraber, devlet, özel sektör, STK’lar bu iklimin parçası olmalı. Bağışlar olmadan da eÄŸitim yürür. Ama Erdemir ve diÄŸer hayırseverlerimiz, ÅŸunu diyor. Ben bu toplumun parçasıyım, içindeyim ve bu topluma karşı görevim var diyor ve bunu yerine getiriyor.  EreÄŸli ilçemiz bu yönüyle ÅŸanslı. Ä°l düzeyinde yapılan bağışların yarısı EreÄŸli’de. Tarihte de öyle, binaların, okulların yapılması gibi baÅŸka alanlarda da öyle. EreÄŸli’deki hayırseverlerimizi kutluyorum.”

ÇORUMLUOĞLU: DAHA KÖTÜYE GİTTİK

Karadeniz EreÄŸli Kaymakamı da, bu yıl okulların açılmasını beklediklerin söyledi. Kovid sürecinin bekledikleri gibi geliÅŸmediÄŸini anlatan ÇorumluoÄŸlu, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu: “Daha kötüye gittik. Okullar açılmadığından, il milli eÄŸitim müdürlüğümüz organizasyonunda tablet kampanyası baÅŸlattık. Bunda şüphesiz belediyelerimiz, stk’larımız ve sanayi kuruluÅŸlarımız destekte bulundu.  Bugüne kadar belediyemiz, ticaret odamız, deniz ticaret odamız, milli eÄŸitim b akanlığımız, tat metal ve hayırseverlerle, bugünkü  Erdemir Genel Müdürlüğünün verdiÄŸi tabletlerle b eraber 1916 tableti öğrencilerimizle buluÅŸturmuÅŸ olacağız. Yaklaşık iki bin tablet olarak varsaydığımızda, 900 lira üzerinden hesapladığımızda 1 milyon 800 bin liralık bir rakam var. Ä°ÅŸler iyi olduÄŸunda 2 milyon lira EreÄŸli için fazla olmayabilir ama ÅŸu durumda, ekonominin  kısıtlılığını, esnafımızın, hizmet  sektörünün açılmamasından mütevellit kısıtlılığı hesaba katıldığında yaklaşık 2 milyon liralık bir bağış EreÄŸli’ye yakışan bir bağıştır. EmeÄŸi geçen ve destek olan kuruluÅŸlarımıza teÅŸekkür ediyorum.”

POSBIYIK: ERDEMÄ°R’E ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık ise ilçenin yardımlaÅŸma konusunda öne çıkan bir kent olduÄŸunu kaydederek şöyle dedi: “Bilgisayar, tablet konusunda da sayın kaymakamımızın ilçede baÅŸlattığı harekete baÅŸta Erdemir olmak üzere tüm taraflardan iyi bir cevap geldi. Biz de belediye olarak elimizden gelen desteÄŸi verdik. Milli EÄŸitim’e verdiÄŸimiz destek dışında yaklaşık 50 tane bireysel müracaatlara bilgisayar vermeye devam ettik. Hala da tablet vermeye devam ediyoruz. EmeÄŸi geçen bütün kuruluÅŸlara, sivil toplum örgütlerine, Erdemir’e şükranlarımı sunuyorum.”

ORAL: KAMPANYAYA KATKI SUNANLARATEÅžEKKÃœRLERÄ°MÄ° SUNARIM

ERDEMÄ°R Genel Müdürü Salih Cem Oral da, dev sanayi kurumunun bünyesinde görev almaktan dolayı büyük onur duyduÄŸunu dile getirerek ÅŸu ifadeleri kullandı: “Ä°lçemizde uzaktan eÄŸitime eriÅŸemeyen 1342 öğrenci için, Zonguldak ValiliÄŸi himayesinde EreÄŸli kaymakamlığınca düzenlenen kampanyanın ilk aÅŸamasına 230 tabletle katkı saÄŸlamıştık. 16 Aralık’ta düzenlenen törende 393 tablet dağıtılmıştı. Tablet dağıtılamayan çocuklarımız için eksik k alan tabletlerin Erdemir tarafından temin edilmesini teklif ettiÄŸimde, tereddüt etmeden onay veren yönetim kurulu baÅŸkanımız Sayın Süleyman SavaÅŸ  Erdem Bey’e huzurlarınızda teÅŸekkür ediyorum. Bugün dağıtımı yapılan 1015 tabletle birlikte, toplamda 1245 tableti ilçe milli eÄŸitim müdürlüğümüz aracılığıyla çocuklarımıza ulaÅŸacağız. Bu vesileyle bünyesinde görev almaktan büyük onur duyduÄŸum Erdemir’in kurulduÄŸu ilk günden bu güne, ülkemizin ve EreÄŸli’nin geleceÄŸi için çalışmaya, her geçen gün daha da güçlenerek üretmeye devam edeceÄŸini vurgulamak isterim. Kampanyanın düzenlenmesinde emeÄŸi geçenlere, kampanyaya katkı sunanlara teÅŸekkürlerimi sunarım.” KonuÅŸmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz, Salih Cem Oral’a plaket takdim etti. Ardından, temin edilen tabletler okul müdürlerine teslim edildi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran6
gülücük3
üzgün1
kızgın1
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Yıldıray MEŞE

04 Mart 2021 - 23:52

Erdemir çalışanı olmaktan gurur duyuyoruz Üreteceğiz kazandıracağız kazanacağız hep birlikte yarınlara daha güçlü bakacağız Teşekkürler ERDEMİR

Yorum Yazın

Canlı Radyo