Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ALEMDAR DESTANI..

ALEMDAR DESTANI..

Özel Utku Anadolu lisesi öğrencileri tarafından Alesta Alemdar konulu Epik Dramatik Dans Gösterisi gerçekleştirildi.

 Erdemir Kültür merkezinde sergilenen oyuna; Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı TuÄŸamiral Hasan DoÄŸan, Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Mehmet Akif AktaÅŸ, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, okul kurucusu ve Åžirketin Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Çataklı, MHP Ä°lçe BaÅŸkanı Talat Åžeker,Tarih AraÅŸtırmacısı-Yazar Can Canver,  yöneticiler, bürokratlar, velilere ve  Kahraman Alemdar Gemisinde yakınlarını kaybeden misafirler katıldılar.

ÖZÇEP “SORUMLULUÄžUMUZUN BÄ°LÄ°NCÄ°NDEYÄ°Z”

Gösteri öncesi denizci subayı kıyafeti ile bir konuÅŸma yapan Özel Utku Anadolu Lisesi Müdür Caner Özçep, Alesta’nın denizcilik dilinde “hazırız” anlamına geldiÄŸini hatırlattı ve eÄŸitim kurumlarının bir görevinin de yaÅŸadıkları kentin tarihsel, kültürel deÄŸerlerine sahip çıkmak olduÄŸuna vurgu yaparak, “…bizde Utku EÄŸitim Kurumlar olarak bu sorumluluÄŸumuzun bilincindeyiz. Bu yüzden EreÄŸlimiz’in en önemli deÄŸerlerinden biri, KurtuluÅŸ Savaşında kritik bir öneme sahip Gazi Alemdar Gemisi’nin hikayesini bambaÅŸka bir bakış açısıyla sizlerle buluÅŸturmak istedik.” dedi.

“TEK DENÄ°Z ÅžEHÄ°DÄ° RECEP KAHYA’NIN ANISINA…”

Alemdar olayını özetleyen Özçep,  “Vatan için canlarını ortaya koyan, Alemdar’ın kahraman mürettebatı cesaretini, kıvrak zekasını, gözü karalığını, inançlılığını iÅŸleyen; geminin uÄŸradığı limanların kültürel motiflerini de barındıran destansı gösterimizi izleyecek, gemi ile birlikte biz de bir yolculuÄŸa çıkacağız. Bu gösteriyi Fransızlarla çıkan çatışmada ÅŸehit olan ve EreÄŸli’miz topraklarına defnedilen, KurtuluÅŸ Savaşı’nın tek deniz ÅŸehidi Serdümen Recep Kahya anısına armaÄŸan ediyoruz.” diye konuÅŸtu.

OYUNCULARIN YÃœKSEK PERFORMANSI Ä°LGÄ°YLE Ä°ZLENDÄ°!

KonuÅŸmanın ardından; dönemin kostümleri ile Alemdar olayını canlandıran Utkulu öğrenciler, fonda destansı anlatım ve müzikle oyunlarını sergilediler. Kimi zaman kahramanlık, kimi zaman kıvrak zeka, bazen duygusal, kimi zaman da neÅŸeli halk oyunları ile renklendirilen oyun, Gazi Mustafa Kemal’in canlandırıldığı bölümde ayakta alkışlandı.

MADENOÄžLU “BU OYUN ALAMDAR’IN ÖNEMÄ°NÄ° BÄ°R KEZ DAHA GÖSTERDÄ°”

Oyun sonunda Metin Yazarı Aysel Türkekul, Müzikleri yapan Rıdvan Türkekul ve Dans/Koreografileri hazırlayan Koray Kılıç’a plaket sunan Kaymakam MadenoÄŸlu, okul yöneticilerini ve oyunda emeÄŸi geçenleri kutladı. MadenoÄŸlu Alemdar olayına daha çok önem verilmesi gerektiÄŸini vurgulayarak “bana söyleyecek bir ÅŸey bırakmadınız, her ÅŸey oyunda sergilendi, kutlar baÅŸarılarınızın devamını dilerim” dedi.

KAYNAK: Haber = Hayat

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo