YÖRESEL MARKA!.
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçeye özgü organik fındık ve balda markalaşma için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.
Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge için fındığın sadece geçim kaynağı değil aynı zamanda yörenin adının duyulmasına adına önemli bir ürün olduğunu söyledi.
Organik fındık ve balı marka yapmak çalışmaları için Bülent Ecevit Üniversitesi’yle irtibata geçtiklerini ifade eden Türkoğlu, şunları kaydetti:
"Alaplı denince akıllara fındık ve bal gelir. İlçemizin yüzde 80’i fındıkla geçimini sağlamaktadır. Son 5 yılda ilçemizde organik fındık hızla yaygınlaşmaktadır. Gümeli beldesinden başlayan organik bal üretimi de geniş bir alana yayılmaktadır. 60 kişiyle başlayan organik bal üretimi bu yıl 200 kişiye çıkacaktır. Nasıl Kayseri’nin pastırması, Malatya’nın kayısı Hereke’nin halısı o bölgenin yöresel markasıysa bizimde organik fındık ve balımız markamız olacaktır. Bununla ilgi tüm girişimlerimizi yaptık.”
İlk Yorumu Siz Yazın!