Kdz. Ereğli · 5 Kasım 2026, Perşembe 13° Yağmurlu $ 50,03€ 56,26 Altın 6.562
Son dakika

ALAPLI’DAN AFRİKA’YA İHRACAT!..

Şafak NEGÜZEL Muhabir ·
  • 1.618
  • 0
  • 1 dk

Batı Karadeniz’in ün büyük üçüncü kapı üreticisi olan NK DOOR Firması, Orta Asya ülkelerinden sonra şimdide Afrika ülkelerinden Nijerya ve Libya’ya kapı ihraç etmeye başladı.

Alaplı’da imalat fabrikası kurarak iç piyasanın ihtiyacına cevap veren NK DOOR Firması, sonra Orta Asya ülkelerine ürettikleri kapıları ihraç eden dış pazara açıldı. Firma şimdide Libya ve Nijerya kapı ihraç ederek Afrika pazarında söz sahibi olmaya başladı.

Alaplı’nın Merkez Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesindeki bin metrekarelik kapalı alan kullanımlı fabrikada 15 kişiyle; ahşap, melamin, pvc, lake, kompozit, mdf kapı üreten NK DOOR firması diğer yandan da makine parkurunuzdaki eksikliklerini de pvc kapı sarma makinesiyle giderdi.

NK DOOR Orm. Ürn. İnşaat San. Tic. Ltd. şti. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Arslan, hedeflerinin ayda 5 bin adet kapı üretmek olduğunu söyledi. Arslan; “Orta Asya ülkelerine kapı ihracatından sonra hedefimiz Afrika ülkeleriydi.  Planlı ve programlı çalışmalarımızın neticesinde önce Nijerya sonrada Libya’ya kapı ihraç etmeye başladık. Fabrikamızın makine parkurunu pvc kapı sarma makinesini de katarak tamamladık. Her türlü kapıyı fabrikamızda tamamen imal edecek duruma geldik. Bundan sonra hedefimiz aylık beş bin kapı üreterek hem iç piyasanın ihtiyacına cevap vermek hemde yurt dışına kapı ihraç ederek ülkemize döviz girdisi sağlamak hemde Alaplı ekonomisine katkı sağlamaktır” dedi.

Haber: Doğan Bostancı

Bu haberi paylaşınYakınlarınızın da haberi olsun

Bu haber size ne hissettirdi?

1 tepki

Siz ne hissettiniz? Bir tepki seçin.

Sıradaki haber MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ!.. MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ!..Gündem1.279

Yorumlar 0

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Henüz yorum yokDüşüncelerinizi ilk siz paylaşın.