Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ALAPLI BARAJINA KAVUŞUYOR

ALAPLI BARAJINA KAVUÅžUYOR

Alaplı ilçesi Gümeli Beldesi Hasan Ballı Deresi üzerine gölet olarak planlanmasına karşın projede yapılan deÄŸiÅŸiklikler ile baraja dönüştürülen dev yatırıma yol çalışmaları ile resmen start verildi.  

Beraberinde Alaplı Ä°lçesi Gümeli Belediye BaÅŸkanı Ahmet Saydam, 19. Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, AK Parti Alaplı Ä°lçe BaÅŸkanı Mustafa Yavuz ve parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yol çalışmasının yapıldığı Hasan Ballı mevkiinde incelemelerde bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu,  11 Milyon TL’ye mal olması planlanan proje ile ilgili yaptığı yol çalışması incelemesi sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2 YILDA BÄ°TECEK.

KonuÅŸmasında Alaplı’da 2011 yılında yatırım programına alınan ve 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanması hedeflenen Hasan Ballı Baraj projesinin Alaplı ve köylerinin en az 50 yıllık su sorununu kökten çözeceÄŸini kaydeden ÇaturoÄŸlu, proje sayesinde yılda 6 Milyon 860 Bin Metreküp su kaynağı saÄŸlanacağını ifade etti.

DERE BOÅžUNA AKMAYACAK

Hasan Ballı deresinin artık boşuna akmayacağının altını çizen Çaturoğlu şunları söyledi:

“Biz bu projenin 2010 yılında giriÅŸimine baÅŸlamıştık. 2011 yılında yatırım programına aldık. Proje ilk haliyle 20 köy ile ÅŸehir merkezinin su ihtiyacını karşılayacak ÅŸekilde planlanmıştı. Biz bu projeye müdahale ettik ve projeyi Alaplı ilçesinin tüm köylerinin ve ÅŸehir merkezinin su ihtiyacını karşılayacak ÅŸekilde proje üzerinde tadilat yaptırdık. Yapılan bu proje deÄŸiÅŸikliÄŸi ile gölet olarak planladığımız proje baraja dönüştü ve 45 metre gövde yüksekliÄŸi  6 milyon 860 Bin metre küp yılık içme suyu verecek  ÅŸekilde programlandı. Bu proje Hasan Ballı deresinde iki derenin kesiÅŸtiÄŸi  alan üzerine kurulacak.  Haliyle barajın gövdesi su tutmaya baÅŸladığı zaman 2 km’lik eski yol suyun altına kalacak. O nedenle vatandaÅŸlarımızın maÄŸdur olmaması için hemen yol çalışmasına baÅŸladık.  Burada 2 km yol yaptıktan sonra inÅŸaata geçiyoruz isale ve diÄŸer çalışmalar yapılacak. 11 Milyon TL’lik bu proje için yüklenici firmaya 2 yıl süre verildi, kendisi bu projeyi 2 yıl içinde tamamlayarak bizlere teslim edecek. Artık suyumuz boÅŸa akmayacak. İçmeye suyu kaynağı olarak bizlere hayat verecek.”

17 KM’LÄ°K ISLAH YAPILACAK

Alaplı Deresi ile Alaplı çayının denize birleÅŸtiÄŸi  17 Km’lik mesafede de Devlet Su Ä°ÅŸleri (DSÄ°) tarafından çalışma yapılacağını müjdeleyen ÇaturoÄŸlu sözlerini ÅŸu ÅŸekilde sürdürdü:

“Alaplı deresinin doÄŸduÄŸu yerden, denize döküldüğü yere kadar DSÄ° Kastamonu bölge müdürlüğü mastır plan yaptırıyor. Önümüzdeki günlerde hasan ballı, Bed deresi ve bir deremizde daha  Ã§alışma yapılacak.

Alaplı deresinin ÅŸehri yakın bölgesine geldiÄŸimizde setler ve ufak ufak ÅŸelaleler  oluÅŸacak. Alaplı çayında eskiden beri hayal edilen içinde sandalların yüzdürülmesi ve EskiÅŸehir Porsuk Çayı gibi olması saÄŸlanacak.  Yani Estetik proje saÄŸlanacak. Etrafında mesire yerleri, yeme-içme alanları, tatlı su balıkçılığı yapılabilecek.  Biz bu projeye tek yönlü deÄŸil, her yönüyle bakıyor ve önem veriyoruz”

SAYDAM, TEÅžEKKÃœR ETTÄ°

Gümeli Belediye   BaÅŸkanı Ahmet Saydam’da yapılan proje için teÅŸekkür ederek baÅŸladığı konuÅŸmasına yol talebini iletti.

Saydam, “Bu projeyi yapanlara teÅŸekkür ediyorum. Alaplı ve çevresinin 1000 belde bin gölet projesinin bir ayağı bu proje. Åžu anda yapılan yol çalışması ile  bu yol yayla eski yoluna baÄŸlanacak Göletin çevresinden geçen yol olacak.  Bizim talebimiz, beldenin içinden geçtikten sonra DoÄŸan dere bölgesinde yol taraması yapılması. Bu yollarda yapılırsa vatandaÅŸta bizde rahat ederiz.  Ä°nsanlara yaraları bir iÅŸ yapmış oluruz “ ÅŸeklinde konuÅŸtu.   
 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo