13 o C Kdz. Ereğli

AKSAKAL: DSP, 3 DEFA BU DEVLETİ YÖNETTİ

BÖLGEDE OLAN BİTENLER İÇİN www.ereglifm.com.tr

Siyaset 5 yıl 1 ay 6 gün 4 saat 25 dakika önce 936

Haberi Paylaşın

Partisinin belediye başkan adayına destek olmak için Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, kalabalık gurupla şehir turu yaptı.
Parti’den yapılan yazılı açıklama aynen şöyle:
“”
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayları Burak Müftüoğlu’na destek olmak maksadıyla bugün Kdz.Ereğli’ye geldi.
Kdz.Ereğli ‘ye Genel Başkan Yardımcısı Av. Onur İste ve İl Başkanı Sercan Günarslan ile gelen Aksakal, Burak Müftüoğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve partililerle beraber şehir turu atarak vatandaştan DSP ve Başkan Adayı için oy istedi. Daha sonra Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneğinde bir basın toplantısı düzenleyen Aksakal şunları ifade etti:
Değerli arkadaşlarım öncelikle basın mensuplarını saygıyla selamlıyorum. Bu programımıza bize eşlik ettikleri için. 31 Mart seçimleri, bir hafta sonra artık gerçekleşecek. Artık sandık önümüze geliyor.
Türkiye 17 yıldır çok önemli bir süreçten geçiyor, bunu artık toplum fark etti. Vatandaşlarımız, yurttaşlarımız başına neler gelebileceğini artık günümüzde daha bir anlar hale geldi. Biz 17 sene önce Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ile ilgili olarak küresel emperyalizmi, topraklarımızın üzerinden ve bölgemizde planladıkları oyunun bizi çok kötü noktalara taşıyacağını hep anlatmıştık. Fakat medya ortamları Demokratik Sol Parti'ye sürekli kapalı tutulduğu için bunları anlatabilmekte zorluklar yaşamıştık ama gelin görün ki bugün devleti yönetenlerin kendi ağzı ile itiraf ettikleri bir beka sorununu tartışır hale geldi. Beka sorunundan bahseden bir iktidar 17 sene önce kendisine tertemiz teslim edilmiştir. Ekonomisi düzlüğe çıkartılmış bir devlet teslim ettiğimizi biliyorlar. Ama 17 sene sonra geldiğimiz noktada ekonomi dibe vurmuş, eflasyon yeniden %25'lere kadar ulaşmış, devletimizin borcu 150 Milyar Dolardan 750 Milyar Dolar'a yaklaşmış ve bizi bu noktaya getiren küresel emperyal sistem, ülkenin bu ekonomik koşullarını da bir tehdit unsuru olarak kullanarak hükümeti ve devleti sıkıştırma noktasına gidiyor.
Bunu aşmak için AK Parti iktidarının tek başına beceremeyeceği ortaya çıkınca ittifaklar yapısı altında siyasal sitemimizi, rejimimizi de 2 partili bir ortama sürüklemek ve 1 kişinin iradesi ile devlet yönetme mantığını topluma kanıtsatmaya çalışıyorlar. Biz buna karşı direniyoruz. Demokratik, parlamenter sistemin Türk halkı için olmazsa olmaz bir yaşam biçimi olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Her ne kadar 31 Mart seçimleri bir kırılma noktası deniyorsa da bize göre, 3 Kasım 2002'de yaşanan bu kırılma noktasının yenin bir kilometre taşındayız. Belki de bu süreçten sonra artık geriye dönüşü olmayacak bir yola girilecek. Bunu mutlaka hep beraber önlememiz gerekiyor. AK Parti iktidarının en büyük avantajı parlamentodaki basiretsiz muhalefet yapısıdır. İktidar arzusu olmayan bir muhalefet vardır ve yaptıkları çalışmalar ile sözüm ona devleti yönetmek iddiaları ile bunun inandırıcı olmadığını halk artık görmüş ve yeniden DSP'ye yönelmeye başlamıştır.
Televizyonları izliyorsunuz; DSP neden seçimlere sokuluyor diye bir algı yaratmaya çalışıyorlar. DSP, 33 yıldır bu ülkenin siyaset arenasında görev yapıyor ve 3 defa devleti yönetti. Bize bu yönde saldıranlar, bu yönde eleştiri getirenler, henüz herhangi bir hükümetin bakanlığında dahi görev yapmış değiller. Ama onlar Atatürk'ün partisi mantığı ile sürekli oy almaya çalıştıkları için TBMM'de ya da belediyelerimizde, belediye meclislerinde; ‘Allah'tan sağlık, devletten aylık’ yaklaşımı ile hayatlarını sürdürmeye devam ediyorlar ama o hayat bu şekilde gitmez.

DSP Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Burak Müftüoğlu’da; Genel Başkanına katıldığını ifade ederek seçimlerin Ereğli’mize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 18 saat 4 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 19 saat 16 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 13 saat 21 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 12 saat 55 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
4 gün 10 saat 34 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 7 saat 10 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
17 saat 38 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 15 saat 17 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 11 saat 26 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 16 saat 24 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !