Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

AKM YIKILIYOR (MU)!!

AKM YIKILIYOR (MU)!!

Yasa gereği açılan davalarla birlikte gelinen süreçte ise Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık talimatıyla, ‘Yıkılması’ şartı ile mahkemenin verdiği ‘boşaltılması’ kararını uygulamaya koydu.


Karadeniz EreÄŸli’de Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) bulunan Teras Kafeterya’nın boÅŸaltılması çalışmaları baÅŸlatıldı.
Alınan bilgiye göre, EreÄŸli Belediyesinin, 2014 yılı öncesinde “yenisi yapılmak üzere yıkılması” kararlaÅŸtırılan AKM’de, söz konusu iÅŸletmelerin boÅŸaltılması istenmiÅŸti. Yasa gereÄŸi açılan davalarla birlikte gelinen süreçte ise EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık talimatıyla, ‘Yıkılması’ ÅŸartı ile mahkemenin verdiÄŸi ‘boÅŸaltılması’ kararını uygulamaya koydu.
Bu kapsamda, belediye avukatları tarafından iş yeri müstecirlerine verilen bilgide, söz konusu kafeteryanın bugün (11 Temmuz) boşaltılacağı bildirildiyse de, hava muhalefeti dolayısıyla işlemin yarın (12 Temmuz) gerçekleştirileceği güncellendi.
‘Yıkılması ÅŸartı’ ile ilgili karara uyan söz konusu iÅŸletmenin varisleri mekanda kendilerine ait malzemeler ile belediyeye ait taşınmazları ayırarak beklemeye baÅŸladılar.

“KÃœTÃœPHANENÄ°N” HABERÄ° YOK; PEKÄ°
NASIL YIKILACAK!

Öte yandan aynı binada yer alan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde ise her hangi bir çalışma yapılmadığı görüldü.
Kütüphane personeli, böyle bir durumdan haberdar olmadıklarını belirtirken, üst makamlarda her hangi bir yazışma yapılıp, yapılmadığının bilinmediği öğrenildi.

BAYRAMLAÅžMA BURADA YAPILIYORDU!
Söz Konusu Teras Kafe, hizmete girdiÄŸi yıldan itibaren özellikle Ramazan ve Kurban Bayramlarında ‘Halkla BayramlaÅŸma’ baÅŸta olmak üzere birçok özel günlerde ev sahipliÄŸini üstlenmiÅŸti.
GeçtiÄŸimiz Ramazan Bayramındaki program ise Ä°nönü Parkı’ndaki Cam Kafe’de yapılmıştı.

ESKÄ°LER Ä°YÄ° BÄ°LÄ°R…
1981’de sahil bandındaki “Uzunmehmet Çay Bahçesi Müsteciri” olan Merhum Ä°smail Uzunmehmet’, EreÄŸli Belediyesince sahil bandındaki düzenleme çalışmaları nedeniyle söz konusu yerden çıkarılarak 1996’da AKM’deki Teras Kafeterya’ya yerleÅŸtirilmiÅŸti.
Uzunmehmet’in vefatı sonrası Belediye Meclis kararıyla eÅŸi AyÅŸe Uzunmehmet’in müstecirliÄŸine geçen kafeterya, 18 Haziran 2019’da AyÅŸe Uzunmehmet’in yaÅŸamını yitirmesi sonrası varisleri olan çocukları; Hasan, Yücel Uzunmehmet, Songül Genç ve Zeynep Bıçakçı varislerine kalmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün7
şaşkın4
hayran1
gülücük0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo