14 o C Kdz. Ereğli

AK PARTİ’NİN ADAY ADAYI KONUŞTU!

Siyaset 9 yıl 2 ay 7 gün 18 saat 31 dakika önce 1728

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, katıldığı radyo programında gazeteci Fikri Kapan’ın soruluranı yanıtlayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Nevzat Çimenoğlu, 2014 yerel seçimlerinde Alapıl’da belediye başkanlığını kaybetmesinde, Fethullah Gülen himayesindeki oyların verilmemesinin etken olduğunu söyledi.

Gazeteci Fikri Kapan’ın, 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de hazırladığı “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programının bu haftaki konuğu, eski Alaplı Belediye Başkanı Özel Echomar Hastanesi Başhekimi ve Milletvekili Aday Adayı Nevzat Çimenoğlu oldu.

GÜLEN CEMAATİ DESTEĞİNİ ÇEKTİĞİ İÇİN!
Son yapılan yerel seçimlerde, Alaplı Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmesini ulusal ve yerel nedenlere bağlayan Çimenoğlu, bahane göstermeksizin alınan sonucun, kendi başarısızlığı olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:
“2009’da, Demokrat Parti’den aday olduğumuzda 3 bin 700 oy aldım, 130 oy farkıyla seçimi kazandık. 2014’deise oy oranını 5 bin 200’e çıkarttık ama kaybettik. Bunu çeşitli nedenleri var, Türkiye genelinde nedenleri var. AK Parti’ye karşı genel bir cephe oluşmuştu. Bu cepheleşme Alaplı’ya da yansıdı.
İkinci ise bu cemaat ile oluşan sorun yine Alaplı’ya yansıdı. Oradan da çok kaybımız oldu. Çünkü Alaplı’da cemaat, kuvvetli bir yapıya sahiptir. Seçim zamanı, Fethullah Gülen cemaati desteğini çektiler kaybımız oldu.
Yerel nedenlerde de, ilçe başkanımız Sayın Faruk Çaturoğlu, seçime 3 ay kala görevinden istifa etti belediye başkanı adayı oldu. Yeni bir yönetim kuruldu, belediye meclisine müracaatlar çoğaldı derken bu parti içinde kırgınlara neden oldu. Seçimi çok küçük farkla kaybettik ama hiçbir zaman bunlar bahane değildir. Kurumun başında iseniz başarısızlıkta size aittir. Hiç bahane yok, ben kaybettim.”

ÇİMENOĞLU: “BASKI GÖRDÜM”
Aday adaylığı kararında ise böyle bir beklentisi olmadığını ancak aile, partililer ve yakın çevresinden olumlu baskılar gördüğünü, bu sebepten aday adayı olduğunu anlatan Nevzat Çimenoğlu, bir süre kamuoyunu da gözlediğini belirtti. Çimenoğlu, “aktif siyaseti bıraktığımı da söylemiştim, düşünmüyordum. İsim vermeyim ama teşkilatlardan, partililerden ve bana güvenen dostlarımdan çok baskı geldi. Sanki aday olmasam, onları yarı yolda bırakacakmışım gibi, onları satmış gibi düşüncesi içerisine de girdim. Sonra kamuoyunu gözlemlemeye çalıştım. Aldığım duyumlarla böyle bir talep olduğunu da hissettim, kısmet” dedi

KISMETSE OLUR!
Adeta ’aday adayı patlaması’ yaşanan AK Parti’de, Zonguldak’da 30 aday adayı olduğu hatırlatılan Çimenoğlu, aday gösterilmesini ’kısmet’ olarak değerlendirerek, “30 adayımızda bu işi layıkıyla yapacak kişiler. Bu kişilerin arasında çıkabilecek miyim? Buda kısmet işi. Bugune kadar edindiğim bilgiyi ve tecrübeleri, aday olursam, düşüncelerimi hayata geçirebilirmiyim diye aday adayı oldum” diye konuştu.
Aday adaylığı tanıtım toplantılarında, pek çok aday adayının, bir yandan mevcut vekillerinin başarılı olduğu ancak diğer yandan da ’Zonguldak’ta çok büyük sorunların’ var denilmesinin tezat oluşturup oluşturulmadığına yönelik sorulan soruyu yanıtladı.
Çimenoğlu, şunları söyledi:
“Vekillerimiz, o sorunları çözmek için uğraşıyorlar. İnanın canla-başla uğraşıyorlar. Bizde onlardan farklı olmayacağız. Ereğli’de bir çok sorun çözüldü. Ama sorunları gruplandırmak lazım. Alt ve üst yapı sorunları var birde ekonomik sorunlarımız var. Ereğli’de okullaştırmadan tutun adli ve vergi dairesi binası, fen lisesi, fakültelerin açılması, köprü ile duble yollar ve tünellerin yapılmasına kadar bir sürü şeş yapıldı Ereğli’de. Bunları yapılmadı denilemez. Bunlar vekillerimiz aracılığı ile oldu. İşsizlik, tersanelerin durumu gibi birde ekonomik sorunlar var. Vekillerimiz, bu sorunları çözmek için çok uğraştı. Bu demek değildir ki bu vekiller çalışmıyor, başarısızlar ve bizde bunun için adayız. Hayır, öyle bir şey yok. Biz olursak, bizde çalışıp uğraşacağız.”

LİMAN… MARİNA… KAMPÜS…
Ereğli’de öncelikli olarak belirlediği yatırım ve sorunları gazeteci Kapan’a anlatan Nevzat Çimenoğlu, Bozhane mevkisinde yapılacak marina sayesinde, yatırımcının da Ereğli’ye çekileceğini savundu.
Milletvekili Aday adayı Çimenoğlu, programda şöyle konuştu:
Ereğli’de ilk yapılması gereken ve ısrarla üzerinde durulması gereken eski hastane binasının Bülent Ecevit Üniversitesi’ne verilip, oranın fakülteler kampüsü olması gerekiyor. Sayın milletvekilimiz başlattı, ama kısmet olup da bize gelirse kesinlikle takip edilmesi gerekiyor. Erdemir konusu, teşvik, Organize Sanayi ve liman konuları çok önemli. Ereğli’de liman konusunun çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlar önemi şeyler ve bunların dışında, marina konusunda (Ereğli Belediye Başkanı) Hüseyin (Uysal) başkanıma da buradan rica ediyorum. Bozhane bölgesinde yapılacak bir marina, Ereğli içini çok önemli olur. Yatları olan insanlar zengin, fabrikatör insanlar. Onları buruya gelmesi, yeni yatırımlar anlamına da geleceği için marina yapılması çok önemli.”

-Haberin İçinden-

*Çimenoğlu, programın akışı içinde, sorulan soru üzerine neden parti değiştirdiğini kısa başlıklarla anlattı.
Süleyman Soylu ve ardından Hüsamettin Cindoruk genel başkanlıkların sonrası Demokrat Parti yapısının değiştiğini anlattı.
Mücadele ettiğini belirten Çimenoğlu, savunduğu demokratik ilkeleri, AK Parti’nin hayata geçirdiğini gördüğünü, bu nedenle AK Parti’ye geçtiğini bildirdi.

*Belediyecilik yaparken de partiyi değil hizmetin öne çıkartılması gerektiğini ifade eden Çimenoğlu, belediye başkanı iken, Alaplı ile ilgili hayallerinin olduğunu, bununda Ak Parti saflarına geçmesinde etken olduğunu söyledi.

*Nevzat Çimenoğlu, Alapıl ilçesinde önemli hizmetler yaptığını savundu. En büyük yaptığı hizmetler olarak ise Derin Deniz Deşarj Hizmetini ve 5 milyon liralık arıtma tesisi olduğunu hatırlattı. *2009 yılındaki belediye başkanlığı döneminde de, terminal, şehrin ışıklandırması, ilçe girişinin genişletilmesi, çevre düzenlemeleri gibi Alaplı’da yapılan icraatlardan bahsedildi.

*AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Nevzat Çimenoğlu’nun, artık Zonguldak’ta “abi” konumda milletvekili belirlemesi yerine, “ortak akılla hizmet üreten milletvekilleri” anlayışının öne çıkması gerektiğini savunması dikkat çekti.

*Program boyunca Milletvekili Candan’ın yanı sıra, 22-23. Dönem Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın hizmetlerinden de bahsetmeyi ihmal etmeyen Çimenoğlu, bu iki isimle birlikte partide MKYK üyeliği yapan Emine Çift’in güçlü rakip aday adayları arasında olduğunu da gizlemedi.

*Rahat, sakin ve kararlı tavırlarıyla dikkat çeken Çimenoğlu, program boyunca her soruya açık yüreklilikle yanıt vermesi de dikkatlerden kaçmadı. Çimenoğlu’nun, Ereğli ve Alaplı’nın genel sorunları yanı sıra gizli kalan sorunlarını da masaya yatırdığı izlendi.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 2 saat 16 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 17 saat 28 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 21 saat 33 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 21 saat 7 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 18 saat 46 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 15 saat 22 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 1 saat 50 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 19 saat 57 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 23 saat 23 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI