13 o C Kdz. Ereğli

AK PARTİLİ KALAY: RENCİDE OLDUK

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Siyaset 5 yıl 2 ay 28 gün 4 saat 34 dakika önce 1566

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de, seçim çalışması yürüten AK Parti kanadınca yapılan “Çalmayacağız, çırpmayacağız” açıklaması sonrası AK Partili Fevzi Ekşi'nin ardından Yusuf Kalay’da değerlendirmede bulundu. Kalay, “bazıları bir yerlerde ‘soymayacağız’, ‘çalmayacağız’, ‘çırpmayacağız’ diyorlar, talihsiz açıklamalarda bulunuyorlar. Bunlar bizi rencide ediyorlar” dedi.
Kalay, Hüseyin Uysal Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Ereğli Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, seçim propagandası sırasında söylenen sözler üzerine araştırma yaptığını, Belediye Meclisi’nin 2014-2019 arası aldığı kararları incelediğini söyledi. 139 yıllık belediyecilik tarihinde en çalışkan Meclis’in kendisinin içinde bulunduğu Meclis olduğunu ifade eden Kalay, şunları söyledi:
“BAŞKA PLATFORMLARDA
MUTLAKA CEVABINI VERECEĞİZ”
“AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Kalay, belediye meclisinin 2014-2019 yılları arasında aldığı kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu, meclis üyelerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğine değindi. Mecliste toplam bin 552 oylama yapıldığını anlatan Kalay, "Bu maddelerin bin 449 tanesi oy birliği ile geçmiş 95 tane oy çokluğu, 8 tane red var. Sene 1880, Müftüzade Halil Kaptan başkanlığında kurulmuş bir Ereğli Belediyesi. 139 yıldır 34 tane belediye başkanı gördü, bütün zamanların en yoğun gündem maddesi olan meclis bu dönemdir.
1552 maddeden 1449 tanesi, CHP ve AK Partili arkadaşlarının tamamının ‘evet’ demesi ile oy birliğiyle geçmiş. Bu, yüzde 94 orana tekâmül ediyor. 5 yıl içinde 95 tane oy çokluğu var, 8 tane red var.
1880 tarihinde Müftüzade Halil Kaptan başkanlığında kurulmuş Ereğli Belediyesi 139 yıldır 34 tane belediye başkanı gördü. Bütün zamanların gündem açısından en yoğun gündem maddesi olan Meclis, bu dönem ki Meclis’ti. Bütün zamanların rekor seviyede oy birliği ile Meclis’e ve başkanına destek veren bu Meclis’tir.
Şimdi birileri bir yerlerden bir şeyler söylüyor, bin algı yaratılmaya çalışılıyor. Ben böylesi çalışkan bir Meclis’in üyesi olmaktan gurur duyuyorum, gönülden alkışlıyorum. Eğer bir başarısızlık varsa, bunu Meclis’te aramayınız.
Yine bazıları bir yerlerde ‘soymayacağız’, ‘çalmayacağız’, ‘çırpmayacağız’ diyorlar, talihsiz açıklamalarda bulunuyorlar. Bunlar bizi rencide ediyorlar. Bunlara cevap vermek istemiyorum ama yeri burası değildir. Başka platformlarda mutlaka cevabını vereceğiz.

UYSAL’DAN TARİHİ SÖZLER!!
Sözlerin üzerine konuşan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise önemli olanın halka kazandırılan olduğunu ifade ederek, “arkadaşımız güzel özet geçti. Her devrin kendine ait sorunları vardır. Her devrin, meclis üyelerine gelen önerge durumu farklıdır ama çağımız hem sorun tespiti hem de sorunların çözümünde, karşılaşılan talep ve isteklerde biraz daha arttığı için gelecek günlerde de Meclis, belki de önerge sayıları artacak. Asıl gurur duymamız gereken nereler yaptıklarımızdır. 10 bin önerge bile olur ama biz halka ne verdik? Ne kazandırdık? Önemli olan budur” diye konuştu.

EKŞİ NE DEMİŞTİ…
Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne talip AK Partili Erol Şahin’in “çalmadan, çırpmadan, rüşvet almadan ve aldırmadan yöneteceğiz” sözlerini eleştiren Belediye Meclis Üyesi Meclis Üyesi Fevzi Ekşi, kısa süre önce yaptığı yazılı açıklamasında, partinin ilçe Başkanı Fatih Çakır’ın da ‘siyasi ikbal’ peşinde olduğunu iddia etmişti. Ekşi, özetle şunları söylemişti:
“Bu meclis listesini her yerde ben yazdım diyen ilçe başkanı, başarısız bir meclis listesi yapmıştır. Başarısız bir liste yapan bir ilçe başkanına yeniden bir liste yaptırılmaması gerekir. Bütün meclis üyelerini aynı kefeye koyup ben ve benim gibi meclis üyeliğini layıkıyla yapan bazı meclis üyelerini de “çalmadan, çırpmadan, rüşvet almadan ve aldırmadan” sloganıyla geçmiş dönemi karalama imasında bulunulmuştur. Bu ithamda bulunanların ithamlarını sağda solda dedikodu olarak değil Cumhuriyet Savcılığına elinde belgeleriyle giderek yapmalıdırlar.
Bu gün gerek basında gerek her ortamda seçimi kazanmanın yolunun iyi bir meclis üyesi listesinden geçtiğini söyleyenler, algı yapanlar unutmasınlar ki beğenmedikleri, eleştirdikleri bu meclis tarih yazarak seçim kazanmış bir AK Parti Belediye Meclisidir.”

AK PARTİLİ KALAY: RENCİDE OLDUK

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 8 saat 22 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
18 saat 34 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 6 saat 35 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 21 saat 28 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 3 saat 2 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 2 saat 3 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 7 saat 56 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
21 saat 10 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 16 saat 40 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 5 saat 29 dakika önce KAZA ; 2 YARALI