Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ak Parti,Kızılcapınar,Ramazanlı ve Çevlik’teydi

Ak Parti,Kızılcapınar,Ramazanlı ve Çevlik’teydi

AK Parti Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Mehmet Fatih Çakır, 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması öncesinde vatandaÅŸları CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi’ne iliÅŸkin bilgilendirmeye devam ediyor.
Çakır, beraberinde Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte İlçeye bağlı Kızılcapınar, Ramazanlı ve Çevlik köylerini ziyaret etti. Köylerde Muhtarların yanı sıra oldukça kalabalık vatandaş toplulukları tarafından karşılanan Çakır, özellikle bayanların da toplantılara iştirak etmelerinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.
 
“CUMHURÄ°YET, EN UFAK BÄ°R ÅžEYDE ELDEN GÄ°DECEK BÄ°R DEÄžER DEĞİLDÄ°R”
 
Çakır, köylerde yaptığı konuÅŸmasında ÅŸunları kaydetti:“16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması bir CumhurbaÅŸkanlığı seçimi, bir BaÅŸbakanlık seçimi, bir Belediye BaÅŸkanlığı yada Muhtarlık seçimi deÄŸil. Bu halk oylaması, CumhurbaÅŸkanlığı Sistemi veya bundan sonra bizi yönetecek olan yönetim sisteminin oylanması için yapılan bir halk oylamasıdır. Bundan sonraki 100 yılımızı etkileyecek olan bir yönetim sistemidir. GeleceÄŸimizle ilgili karar vermeden önce, geçmiÅŸimizi masaya yatırmamız lazım. Birinci Dünya Savaşı ve ardından KurtuluÅŸ Savaşı’ndan sonra yokluk ve sıkıntılar içerisinde bir Cumhuriyet kurduk. 1923’ten 1945’e kadar tek partili yönetim ÅŸekli vardı. Bugünkü sistem deÄŸiÅŸikliÄŸinde olduÄŸu gibi 1945’te yönetim sistemi deÄŸiÅŸtirilip çok partili döneme geçildi. 16 Nisan’da da aynı ÅŸekilde bir yönetim sistem deÄŸiÅŸikliÄŸine geçeceÄŸiz. Cumhuriyetimiz sabit. Siz bakmayın birilerine, en ufak başörtüsü meselesinde bile ’Cumhuriyet elden gidiyor’ dediler. Biz ilaçları elden verelim diyoruz, yine ’Cumhuriyet elden gidiyor’ diyorlar. Cumhuriyet, en ufak bir ÅŸeyde elden gidecek bir deÄŸer deÄŸildir.
 
BEKLERKEN GÄ°DEN CANLAR BÄ°ZÄ°M CANLARIMIZDI
 
1950’de halkın oyuyla Adnan Menderes BaÅŸbakan oldu. 1960 yılında, halkın getirdiÄŸi bir insanı halka sormadan, kendilerini hem milletin hem de vatanın sahibi yerine koyanlar darbe yapmak suretiyle Adnan Menderes’i idam ettiler. Adnan Menderes’in suçu neydi? Ä°dam edilecek ne yapmıştı? Bunlar hem uluslararası senaryoların hem de içerdeki ulusal uzantılarının oyunlarıdır. 15 Temmuz’da yaÅŸadığımız gibi. Menderes’in ardından bir sivil yönetim daha geliyor, 1971’de bir Askeri Muhtıra daha yiyoruz. Tekrar sivil yönetim geliyor, 1980’lere gelirken ’saÄŸcı-solcu’ diye köylüyü köylüye, kardeÅŸi kardeÅŸe kırdırmak suretiyle darbeye zemin hazırladılar ve en sonunda Sayın Kenan Evren ’Biz darbenin olgunlaÅŸması için bekledik’ dedi. Beklerken giden canlar, hep bizim canlarımızdı. SaÄŸcısı da solcusu da fark etmez, hepsi bizim deÄŸerimiz, hepsi bizim insanımızdı.
ÜLKEMİZİN İLERLEYİŞİNİ DURDURMAK İÇİN YAPTILAR
Geçtik 28 Åžubat 1997’ye. Türkiye’de faiz lobileri, ’ticaret yapacağız, ihracat yapacağız’ diye devlet bankalarından yıllık yüzde 20 ile teÅŸvikle para alırlardı. Aldıkları parayı devletin baÅŸka bir bankasına yüzde 120 ile faize yatırıp, aradaki yüzde 100’ü cebe indirip hayatlarında sefa sürerlerdi. Dönemin BaÅŸbakanı, kamu kurumunun bir tanesinin parası fazla çıktığı zaman ihtiyacı olan diÄŸer kamu kurumuna vermesi için havuz sistemini oluÅŸturunca, bu faiz lobilerinin muslukları kapandı. 28 Åžubat’ın ardından bir 15 Temmuz’u yaÅŸadık. Tarih 15 Temmuz 2016. Hepimiz dedik ki artık Türkiye’de mümkün deÄŸil böyle bir ÅŸey olmaz. Hiçbirimiz inanamadık, halen daha inanamıyoruz. 15 Temmuz 2016, kökü dışarıda, dışarıdaki gavurlardan emir alan içimizdeki sözüm ona kendilerini asker zannedenler, bu ülkenin yönetimine el koymaya, halkın seçtiÄŸi yönetimi görevden uzaklaÅŸtırmak için darbe teÅŸebbüsünde bulundular. Soruyorsunuz bu darbe yapmaya kalkışanlara, ekonomi bozuktu da siz ekonomiyi düzeltmek için mi darbe yaptınız? Hayır. SaÄŸlık sistemi bozuktu da saÄŸlığı düzeltmek için mi yaptınız? Hayır. EkmeÄŸini yedikleri, suyunu içtikleri ülkemizin ilerleyiÅŸini durdurmak için yaptılar. Hem bizim taşıdığımız nüfus cüzdanından taşıyacaksınız, hem bu ülkenin vatandaşıyım diye her türlü imkânlarından faydalanacaksınız; bu millet, bu devlet size daha ne verecek? Generallik verdi. En deÄŸerli hazinemiz olan evlatlarımızı bunların emrine gönderdik. Vergilerimizle aldığımız uçakları, topları, tankları, tüfekleri bunların emrine verdik. Onlar ne yaptılar? Silahsız milletimizin, hem de onlara asker yollayan annelerin, babaların üzerlerine bomba attılar, mermi attılar, 248 ÅŸehit verdik. Vatan, millet ve bayrak için topraÄŸa düşen tüm ÅŸehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün buralarda varsak, büyüklerimizin verdikleri ÅŸehitlik mücadeleleriyle varız…
 
BU ANAYASA ERDOĞAN İÇİN HAZIRLANMADI
 
Biz neden CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi’ni savunuyoruz. Her köyümüzde ve mahallelerimizde birer tane muhtarımız var. Hepsinde aynı yetkilere sahip ikiÅŸer tane muhtar olsa ne olur? Biri diyecek ’yollar bozuk yapalım’, öteki diyecek ’önce kanalizasyonu yapalım’. Bunlar bugün kavga etmezlerse en fazla 3 ay gider, bilemediniz 6 ay sonra kavga kaçınılmaz olur. Kavga olduÄŸu zaman ne olur? Millet hizmet bekler ama hizmet gelmez. Çeksin köylü cefayı, sürsün birileri sefayı. Kim sürer sefayı? Ortalık karıştığı zaman puslu havayı seven, çakallar ve tefeciler. Çünkü iÅŸlerin karışmasını bekleyip, arada geçinmeyi hesap ederler. Bundan dolayı CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi, bir muhtarlık seçimi gibi, bir Belediye BaÅŸkanlığı seçimi gibi olacak. CumhurbaÅŸkanına 5 yıllığına yetki vereceÄŸiz. Bu Anayasa, CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan için hazırlanmış bir Anayasa deÄŸil. Bugün Recep Tayyip Tayyip ErdoÄŸan’ın her ÅŸeyi var. BaÅŸbakan da Bakanlarımız da Genel Kurmay BaÅŸkanımız da Sayın CumhurbaÅŸkanımızla uyum içerisinde çalışıyor. Ama yarın Hakkın rahmetine kavuÅŸursa yada halkımız yerine baÅŸka birini getirirse her zaman böyle güçlü bir lider bulamayabiliriz. Ä°ÅŸte bu nedenle bugünden önlem almak zorundayız.
 
SÄ°Z ALIN YÃœZDE 51’Ä°, SÄ°Z YÖNETÄ°N
 
Biz ÅŸunu anlayamıyoruz, bu CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi’ni bir siyasi parti neden ret eder? Bu bir parti seçimi deÄŸil, Tayyip Beyin seçimi de deÄŸil. Burada diyoruz ki biz 2019’da yüzde 50+1 ile halkın istediÄŸi adamı getirelim, adam koalisyonlarla uÄŸraÅŸmasın, kimseye eÄŸilmesin, sadece halka hesap versin, tek başına iÅŸ başına gelsin ve iÅŸ yapsın. Olmaz diyorlar. Peki, bu hayır diyen siyasi partilere sesleniyorum; demek ki siz yüzde 50+1 oy alamayacağınıza kesin kanaat getirmiÅŸsiniz. Siz de alın. Daha iki yıl var. Gelin çalışın, milletle hemhal olun, maddi-manevi deÄŸerlerine sahip çıkın. Millete tepeden bakmayın, siz alın yüzde 51’i, siz yönetin. AK Parti’nin oyu bugün yüzde 49, yüzde 50 diye kimsenin oyu cebinde keklik deÄŸil ki. Tarihte bunu gösteriyor. Anavatan vardı, ÅŸimdi nerede? Siyasi mezarlıkta. DYP, DSP vardı, ÅŸimdi yoklar. 
EVET DEMEK LAZIM
Bizim halkımız bilinçli oy kullanır. Birileri diyor ya ’Yok efendim diktatör gelecek’. Diktatör gelecek olsa sandığı niye koysun? CumhurbaÅŸkanımızın neyi eksik? Neden sandıkla uÄŸraÅŸsın? Genelkurmay BaÅŸkanı yanında, BaÅŸbakan yanında, İçiÅŸleri Bakanı yanında, bu millet de yanında; adam diktatör olmak için neyi bekleyecek? Bunların iÅŸi gücü hayır. Birinci köprüye hayır, ikinciye hayır, üçüncüye hayır, marmaraya hayır, üçüncü havaalanına hayır diyorlar. Milletin menfaatine olan bir ÅŸeyde ’Evet’te buluÅŸamayacak mıyız? Acaba bir yerde bir aksilik mi var? Milletin ortak deÄŸerleri için neden hep birlikte ’Evet’ diyemiyoruz? Demek lazım. Bakın Bahçeli de bize, AK Parti’ye muhalif. Ama devletin bekası için ’Evet’ diyor. Bu sistemi Süleyman Demirel istemiÅŸ, Turgut Özal, Alparslan TürkeÅŸ, Necmettin Erbakan, Muhsin YazıcıoÄŸlu istemiÅŸ. Eskiden Türkiye’ye rol biçerlerdi. Amerika derdi ki şöyle yapacaksınız, tamam derdik yapardık. Bize hep figüran roller verirlerdi. Ama Allah’a hamdolsun ÅŸimdi Türkiye baÅŸkalarının yazdığı senaryolarda figüranlık yapan deÄŸil, kendi yazdığı senaryolarda baÅŸrol oynayan bir ülke. Rusya ile dost olmamız gerekiyorsa, kimseye sormayız, milletimizin menfaatleri doÄŸrultusunda oluruz. Amerika ile dost olmamız gerekiyorsa oluruz, olmamamız gerekiyorsa olmayız.
GÜÇLÃœ BÄ°R ’EVET’ Ä°STÄ°YORUZ
2019’da ister solcu, ister saÄŸcı, ister muhafazakar, ister demokrat gelsin; kim gelirse, halkımız kimi takdir eder, kimi uygun görürse o gelsin ve halktan baÅŸkasına boyun eÄŸmesin. Bu bir CumhurbaÅŸkanlığı seçimi deÄŸil, CumhurbaÅŸkanının nasıl seçileceÄŸinin seçimidir. Bundan dolayı bu sisteme tüm vatandaÅŸlarımızdan güçlü bir ÅŸekilde ’Evet’ demelerini istiyoruz. ’Evet’ seslerinin Hollanda’da, Almanya’da, Avrupa’da ve Amerika’daduyulması lazım.”
 
BAÅžBAKANIN MEKTUBUNU TESLÄ°M ETTÄ°
 
Çakır, BaÅŸbakan Binali Yıldırım tarafından Türkiye genelindeki 18-29 yaÅŸ arasındaki gençlere gönderilen mektuplardan bir tanesini temsili olarak Kızılcapınar’daki bir gence teslim etti. BaÅŸbakan Yıldırım’ın mektupları, EreÄŸli’deki gençlere, AK Parti Gençlik Kolları yönetimi tarafından ulaÅŸtırılıyor.
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo