Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

PANKARD DAMGA VURDU

PANKARD DAMGA VURDU

Can Polat Pamay Spor Salonu’nda yapılan AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı Kongresi’ne, Karadeniz Ereğlili gençlerin açtığı, ’Ereğli Devlet Hastanesi eski yeri ve binalarının üniversitemize devrini istiyoruz’ yazılı pankartlar damga vurdu.

Kongreye katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın talimatıyla hazırlanan iki ayrı pankart, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun konuşması sırasında açıldı.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları’nın başlarında Osmanlı fesleriyle birlikte saatlerce açılı tuttuğu pankartlar, kongreye katılan diğer davetlilerin de dikkatini çekti.

Kongrede son konuşmasını yaptığını belirterek veda eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Ankara’da parlamentoda görev yapan vekil arkadaşlarından Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen’den sonra şu anki milletvekili arkadaşları Ercan Candan ve Özcan Ulupınar’ın Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil ettiği söyledi.

Bakan Eroğlu’da, “Eskiden İstanbul Zonguldak arası en az 8 saat sürerdi. Dağları delmek suretiyle tünel inşa ettik. Zonguldak’ta da büyük sıkıntı vardı. Sorunları çözdük. 2060 yılına kadar Karadeniz Ereğli ve civarı susuzluk çekmesin diye Kızılcapınar Barajı’ndan Ereğli’ye içme suyu hattı çekiyoruz. Bu hattın önüne içme suyu arıtma tesisi ile Ereğli’ye 27 milyon metreküp su veriyoruz. Bu inşaatlar devam ediyor. Bu sene bitireceğiz. Alaplı’ya büyük bir gölet yapıyoruz. “ diye konuştu.

Kongre sonrası Başkan Uysal AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile birlikte Bakan Eroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş’a, Ereğli Eski Devlet Hastanesi alanının ve binalarının üniversiteye devri konusundaki çabalarına destek isteyerek, meclis olarak gösterdikleri gayretleri ve Ereğli halkının bu müjdeyi beklediğini anlatarak bununla ilgili geniş çaplı bir dosya verdi.

Daha sonra Bakan Eroğlu, Milletvekili Candan ve Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti MKYK Üyesi Emine Çift ve Başkan Uysal ile yemekte sohbet etme imkânı buldular.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo