13 o C Kdz. Ereğli

Aile Destek Merkezi açıldı

Gündem 7 yıl 1 ay 25 gün 19 saat 58 dakika önce 2337

Haberi Paylaşın

Kdz. Ereğli İlçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek merkezi düzenlenen törenle açıldı. İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Derneği Vakfı Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca onaylanan, Türkiye İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü ve Kdz. Ereğli İlçe Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü İlçe bayanlarına yönelik hizmet verecek ’Aile destek Merkezi’ Müftü Mahallesi Yazar İlhami Soysal sokakta düzenlenen açılış töreni ile hizmete başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda Kdz.Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin oynadığı Potbori gösterisi büyük beğeni topladı.

Zonguldak Valisi Ali Kaban törende yaptığı konuşmasına, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak başladı. Aile Destek Merkezi’nin Karadeniz’in incisi Ereğli’ye yakıştığını belirten Vali Kaban, İŞKUR’un devletimizi sosyal devlet olma niteliğini en iyi şekilde gösterecek tarzda çalışmalar yaptığını belirterek, Gerek Sosyal yardımlaşma vakıflarımız, gerekse Çalışma bakanlığımızın bir birimi olarak İŞKUR bugün devletimizin sosyal devlet olma niteliğini en güzel ve en iyi şekilde gösterecek tarzda çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Bugün burada açılışı yaptığımız Aile Destek merkezi ’de bunlardan bir tanesi, Karadeniz’in incisi Karadeniz’deki en güzel ilçelerden biri olan Ereğli ’yede bu yakışır” dedi.

MADENOĞLU,DEVLETİMİZİN EN ÖNEMLİ HİZMETLERİNDEN BİRTANESİ EĞİTİM

Kdz.Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu’da Eğitimin önemine vurgu yaparak, “Hiç şüphe yok ki devletimizin en önemli hizmetlerinden bir tanesi Eğitim hizmetleridir. Eğitim hizmetini bilindiği üzere Ülkemizde devletimiz Milli Eğitim Bakanlığı kanadıyla yürütmektedir, Bu bakanlığımıza değişik devlet kuruluşları bugün örneği olduğu gibi Türkiye İŞKUR’umu İstihdam alanında yâda sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakfı sosyalleşme ve genel kültürlerini artırma anlamında ciddi katkılar sağlamaktadır” dedi.

ÇATUROĞLU, EN GÜZEL ÖRNEKLERDEN BİRİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Aile Destek Merkezi açılışının hayırlı olması temennisinde bulunarak, Bu tür Kursların açılması aynı zamanda Ülkemizin geldiği durumu anlatma noktasında en güzel örneklerinden bir tanesi ’diye konuştu.

278 BİN 889 TL BÜTÇE

Zonguldak İŞKUR Müdürü Gönül Demirsu ise yaptığı konuşmada, Müdürlük olarak, Aile Destek projesi kapsamında, Dekoratif Ahşap süslemeci, Gümüş Takı işletmecisi, Grafik Desen Çizimi, Kurdelecı, Yüzey süslemecisi, Zigzag makinacı ve Saç bakım yapımcısı mesleklerinde Kadın kursiyerlerin katıldığı Meslek Eğitim kurslarına 278 bin 889 TL bütçe ayırdıklarını söyledi.

165 KADINA KURS,21 ÇOCUĞA KREŞ EĞİTİMİ

Aile Destek Merkezi Tanıtım Projesi hakkında konuşan koordinatör İsmail Göker ’de , Sosyal ve Aile Politikalar Bakanlığı tarafından onaylanmış bu projede Görev alan usta öğreticiler, Proje ortaklarından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilmektedir. Proje kapsamında açılan kurslarda kullanan malzemeler Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile destek merkezi proje bedelinden karşılanmaktadır. Kursiyerlere günlük 20 TL cep harçlığı, Zonguldak İŞKUR’umu Müdürlüğü tarafından sağlanmaktadır. Kursa katılan kursiyerler 3-6 yaş arasındaki çocuklarını proje kapsamanda kurs merkezinde açılan kreş sınıfına bırakıp, aynı kurs merkezindeki kurslarına katılmaktadırlar. Proje kapsamında 165 Kadın kursiyere hizmet verilmekte olup bu kursiyerlere ait 21 çocuğa kreş eğitimi verilmektedir’ dedi.

AÇILIŞ KURDALESİNİ PROTOKOL ÜYELERİ VE EŞLERİ KESTİ

Konuşmaların ardından Vali Kaban, eşi Neriman Kaban ve diğer protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek, kurs verilen sınıfları gezdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

(Ereğli FM Haber Merkezi )

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 16 saat 22 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
6 gün 4 saat 23 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
4 gün 50 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 23 saat 51 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
7 gün 5 saat 44 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 18 saat 58 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 14 saat 28 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
2 gün 15 saat 53 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 19 saat 28 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
6 gün 3 saat 17 dakika önce KAZA ; 2 YARALI