Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Aile Destek Merkezi açıldı

Aile Destek Merkezi açıldı

Kdz. EreÄŸli Ä°lçesinde, Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek merkezi düzenlenen törenle açıldı. Ä°lçe Kaymakamlığı Sosyal YardımlaÅŸma DerneÄŸi Vakfı Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca onaylanan, Türkiye Ä°ÅŸ Kurumu Zonguldak Ä°l Müdürlüğü ve Kdz. EreÄŸli Ä°lçe Müdürlüğü Halk EÄŸitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaÅŸa yürüttüğü Ä°lçe bayanlarına yönelik hizmet verecek  ’Aile destek Merkezi’ Müftü Mahallesi Yazar Ä°lhami Soysal sokakta düzenlenen açılış töreni ile hizmete baÅŸladı. Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşının okunmasının ardından baÅŸlayan programda  Kdz.EreÄŸli Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin oynadığı Potbori gösterisi büyük beÄŸeni topladı.

Zonguldak Valisi Ali Kaban törende yaptığı konuÅŸmasına, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak baÅŸladı. Aile Destek Merkezi’nin Karadeniz’in incisi EreÄŸli’ye yakıştığını belirten Vali Kaban, Ä°ÅžKUR’un devletimizi sosyal devlet olma niteliÄŸini en iyi ÅŸekilde gösterecek tarzda çalışmalar yaptığını belirterek, Gerek Sosyal yardımlaÅŸma vakıflarımız, gerekse Çalışma bakanlığımızın bir birimi olarak Ä°ÅžKUR bugün devletimizin sosyal devlet olma niteliÄŸini en güzel ve en iyi ÅŸekilde gösterecek tarzda çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Bugün burada açılışı yaptığımız Aile Destek merkezi ’de bunlardan bir tanesi, Karadeniz’in incisi Karadeniz’deki en güzel ilçelerden biri olan EreÄŸli ’yede bu yakışır” dedi.

MADENOĞLU,DEVLETİMİZİN EN ÖNEMLİ HİZMETLERİNDEN BİRTANESİ EĞİTİM

Kdz.EreÄŸli Ä°lçe Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu’da   EÄŸitimin önemine vurgu yaparak, “Hiç şüphe yok ki devletimizin en önemli hizmetlerinden bir tanesi EÄŸitim hizmetleridir. EÄŸitim hizmetini bilindiÄŸi üzere Ãœlkemizde devletimiz Milli EÄŸitim Bakanlığı kanadıyla yürütmektedir, Bu bakanlığımıza deÄŸiÅŸik devlet kuruluÅŸları bugün örneÄŸi olduÄŸu gibi Türkiye Ä°ÅžKUR’umu Ä°stihdam alanında yâda sosyal dayanışma ve yardımlaÅŸma vakfı sosyalleÅŸme ve genel kültürlerini artırma anlamında ciddi katkılar saÄŸlamaktadır” dedi.

ÇATUROĞLU, EN GÜZEL ÖRNEKLERDEN BİRİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, Aile Destek Merkezi açılışının hayırlı olması temennisinde bulunarak, Bu tür Kursların açılması aynı zamanda Ãœlkemizin geldiÄŸi durumu anlatma noktasında en güzel örneklerinden bir tanesi ’diye konuÅŸtu.

278 BİN 889 TL BÜTÇE

Zonguldak Ä°ÅžKUR Müdürü Gönül Demirsu ise yaptığı konuÅŸmada, Müdürlük olarak, Aile Destek projesi kapsamında, Dekoratif AhÅŸap süslemeci, Gümüş Takı iÅŸletmecisi, Grafik Desen Çizimi, Kurdelecı, Yüzey süslemecisi, Zigzag makinacı ve Saç bakım yapımcısı mesleklerinde Kadın kursiyerlerin  katıldığı Meslek EÄŸitim kurslarına 278 bin 889 TL bütçe ayırdıklarını söyledi.

165 KADINA KURS,21 ÇOCUĞA KREŞ EĞİTİMİ

Aile Destek Merkezi Tanıtım Projesi hakkında konuÅŸan  koordinatör Ä°smail Göker ’de , Sosyal ve Aile Politikalar Bakanlığı tarafından onaylanmış bu projede Görev alan usta öğreticiler, Proje ortaklarından Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü Halk EÄŸitim Merkezi tarafından görevlendirilmektedir. Proje kapsamında açılan kurslarda kullanan malzemeler EreÄŸli Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfı Aile destek merkezi proje bedelinden karşılanmaktadır. Kursiyerlere günlük 20 TL cep harçlığı, Zonguldak Ä°ÅžKUR’umu Müdürlüğü tarafından saÄŸlanmaktadır. Kursa katılan kursiyerler 3-6 yaÅŸ arasındaki çocuklarını proje kapsamanda kurs merkezinde açılan kreÅŸ sınıfına bırakıp, aynı kurs merkezindeki kurslarına katılmaktadırlar. Proje kapsamında 165 Kadın kursiyere hizmet verilmekte olup bu kursiyerlere ait 21 çocuÄŸa kreÅŸ eÄŸitimi verilmektedir’ dedi.

AÇILIŞ KURDALESİNİ PROTOKOL ÜYELERİ VE EŞLERİ KESTİ

Konuşmaların ardından Vali Kaban, eşi Neriman Kaban ve diğer protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek, kurs verilen sınıfları gezdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

(EreÄŸli FM Haber Merkezi )

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo