13 o C Kdz. Ereğli

AH POSBIYIK AHHHH!

Özellikle günübirlik turistlerin uğrak yeri olan sahil mevkisindeki elemeği ürünlerin satıldığı stantlar kaldırılıyor. Duruma tepki gösteren zanaatkarlar, ilçenin CHPli belediye başkanının seçimlerden önce verdiği sözü tutmadığını söylüyor.

Arşiv 4 yıl 10 ay 3 gün 8 saat 34 dakika önce 24201

Haberi Paylaşın

Zonguldak ili Ereğli ilçesinde, zanaatkarların göz nuru olarak tanımlayarak işlediği hediyelik eşyaların satıldığı, yerel sanatçıların ise hünerlerini sergilediği yaklaşık 20 yıldır süre gelen ‘yaygı stant’ geleneğinin son bulacağı iddia edildi.
45 zanaatkarın, beş yıl aradan sonra yeniden CHP’nin kazandığı ilçeye belediye Başkanı seçilen Halil Posbıyık’ın talimatı doğrultusunda, sahilin Polisevi’ne yakın kısmına kurdurulan her biri 80 santimetre uzunluğundaki 20 adet tezgaha yerleştirilmesi istendi.
SÖZ VERDİ. BALCI DA VARDI…
Bugün (26 Haziran) itibari ile yeni yerlerine geçmelerini istenen kişiler, duruma tepki göstererek eylem yaptı. Posbıyık tarafından haksızlığa uğradıklarını öne sürenlerden Süsem Eroğlu, gazetecilere açıklamasında, kendisinin de yerel seçimde CHP’ye oy verdiği kişi tarafından mağdur edildiğini belirterek şöyle dedi:
“Seçimden önce tezgahlarımıza geldi. Yanına giderek, ‘başkanım, sizin için inşallah hayırlı olur bende CHPliyim. Bize yine tezgahlarımızı verecek misin?” dedim. ‘Garibanın ekmeği ile oynamayacağız’ dedi. Posbıyık bu sözü bana verdiğinde Yaşar Balcı’da (meclis üyesi), ‘al bu benim kartım. Sizi buradan kaldırırlarsa yanıma gelin’ dedi. Ve şimdi telefon ettim suçu başkanın üstüne attı, ‘onu arayın’ dedi.”
HALİL POSBIYIK SÖZÜ!!!
Bir başka zanaatkar Kamil Arıkan ise Posbıyık ile seçimden önce yaşadığı diyaloğu anlattığı sözlerinde, şunları kaydetti:
“Yaşar Balcı diğerleri vardı. Halil Posbıyık dedi ki, ‘ben pazarcı çocuğuyum. Benim annem pazarcı. Bende araba ile eşya taşıdım. Kimsenin ekmeği ile oynamayacağım. Söz veriyorum sizin ekmeğinizle oynamam.’ Ve ben burada Halil Posbıyık’a oy istediğim zaman bana, ‘Posbıyık intikam almaya geliyor’ demişlerdi. Ben inanmadım ve milletten olana şakır şakır oy istedim. ‘Kimsenin ekmeği ile oynamayacağım, söz veriyorum’ dedi. ‘Delikanlı sözü, Halil Posbıyık sözü’ dedi. Niye bu Halil Posbıyık söz veriyorum dedi sözünde durmadı. Bu delikanlı sözüm mü bilmiyorum.”
Tezgah sahipleri, kendilerine gösterilen yeni yere geçmeyeceklerini belirterek eski yerlerinde bekleyişlerini sürdürdü.

AH POSBIYIK AHHHH!

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 12 saat 13 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 13 saat 25 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 7 saat 30 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 4 saat 43 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 7 saat 4 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
2 gün 1 saat 19 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
11 saat 47 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 9 saat 26 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 5 saat 35 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 10 saat 33 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !