Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’AĞLAMIYORUM, DİMDİK AYAKTAYIM’

’AÄžLAMIYORUM, DÄ°MDÄ°K AYAKTAYIM’

MARDÄ°N’in Nusaybin Ä°lçesi’nde PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısında ÅŸehit olan Zonguldaklı polis memuru 23 yaşındaki ÇaÄŸdaÅŸ Arslan’ın üniversitenin ebelik bölümünü bitiren kardeÅŸi 22 yaşındaki ÇaÄŸla Arslan, "4 senedir hayalim DoÄŸu Anadolu’da görev yapmaktı. Hani diyorlar ya; ’Öğretmen gelmiyor, ebe gelmiyor, doktor gelmiyor.’ 4 sene sayıkladım ’DoÄŸu Anadolu’ diye. Åžimdi nereye, kime gideyim?" dedi. ÇaÄŸla Arslan, "Ben yine de gideceÄŸim. Hastalarını iyileÅŸtireceÄŸim, doÄŸumlarını yaptıracağım" diye konuÅŸtu.

 

Åžehit polis ÇaÄŸdaÅŸ Arslan’ın Zonguldak’ın Beycuma Beldesi’nde oturan babası 54 yaşındaki Adnan Arslan ve Balıkesir Ãœniversitesi saÄŸlık yüksek Okulu Ebelik Bölümü mezunu kızı ÇaÄŸla Arslan, cenaze töreni öncesi gazetecilere açıklama yaptı. Başındaki polis beresi ve kucağında aÄŸabeyinin fotoÄŸrafı ile konuÅŸan ÇaÄŸla Arslan, Ebelik Bölümü’nü yeni bitirdiÄŸini belirterek, "4 senedir hayalim DoÄŸu Anadolu’da görev yapmaktı. Hani diyorlar ya; ’Öğretmen gelmiyor, ebe gelmiyor, doktor gelmiyor.’ 4 sene sayıkladım ’DoÄŸu Anadolu’ diye. Åžimdi nereye kime gideyim? AÄŸabeyimi vuranlara mı gideyim yardıma? Annem dedi ki; ’DoÄŸu Anadolu’da ne yapacaksın? Seni de vururlar.’ Ben, ’Anne gideceÄŸim. Diyorlar ’Devlet bize bakıyor.’ ’Ben gidip bakacağım’ dedim. Ben hastalarını da iyileÅŸtireceÄŸim, doÄŸumlarını da yaptıracağım. Yeter ki sussunlar" dedi.

’CENNET BEDAVA, BEN ÅžEHÄ°T OLACAÄžIM’

Terör olayları artınca aÄŸabeyi ile konuÅŸtuÄŸunu ve ’MesleÄŸi bırakıp 6 ay eÄŸitim alıp, başına komiser olacağım’ dediÄŸini ifade eden ÇaÄŸla Arslan, şöyle konuÅŸtu:

"AÄŸabeyim, ’Saçmalama ÇaÄŸla, ortalık çok karışık’ dedi. AÄŸabeyim hiçbir ÅŸeyden korkmazdı. ’Mermilerin üzerinde halay çekiyoruz’ der gülerdi. En son bayramda izinden göndermek istememiÅŸ annemler. ’Olmaz anne, arkadaÅŸlarım orada gitmem lazım. Burada yatıp da ne yapacağım?’ demiÅŸ. Gitmeden önce anneme, ’Anne cennet bedava, ben ÅŸehit olacağım’ demiÅŸ. AÄŸabeyim Vatan uÄŸruna ÅŸehit oldu. Zannetmesinler ki bu vatanın evladı bitecek. AÄŸabeyim gittiyse ben varım. Gerekirse biz de aÄŸabeyimin öcünü alırız. Bu vatanın bayrağını kimse indiremez, kimse bölemez."

’AÄžABEYÄ°ME MESAJ ATTIM, CEVAP VERMEDÄ°’

AÄŸabeyinin ÅŸehit olmasından 2 gün önce annesine DoÄŸu Anadolu’ya gideceÄŸini söylediÄŸini anlatan ÇaÄŸla Arslan, "Annem, ’Kızım ölürsün’ dedi. ’Anne elbet öleceÄŸiz, yeter ki ÅŸehit olalım’ dedim. AÄŸabeyimin ÅŸehit olduÄŸu gece sabaha karşı 4.30’da uyandım. Ä°nternete girdim, ’Nusaybin’de 3 ÅŸehit’ diyordu. AÄŸabeyime mesaj attım, ’Orada bir ÅŸey olmuÅŸ’ diye. Cevap vermedi. Sabahına da haberi geldi. Allah vatana milete zeval vermesin" dedi.

’AÄžLAMIYORUM, DÄ°MDÄ°K AYAKTAYIM’

Åžehidin babası 54 yaşındaki Adnan Arslan ise "AÄŸlamıyorum. Hiç aÄŸlamayacağım. Benim bir kızım var. O da çarpışmaya gidecek. Ben de gideceÄŸim. Beni yeter ki devlet alsın. Dimdik duracağım" dedi. PKK’nın silah satan, esrar satan, elektrik ve telefon parası vermeyen, vergi ödemeyen bir örgüt olduÄŸunu vurgulayan Adnan Arslan, şöyle dedi:

"Ben vatan evladı kaybetmedim. Benim oğlum elimi öpmeye geldi. Benim burada kızım var. Ben onunla çarpışmaya gideceğim. Benim kızım da tayini çıkarsa onunla gideceğim oraya ve çarpışacağım. Ben daha eskimedim. Sadece oğlumun silahını istiyorum. Kızıma vereceğim onu."

Oğlunun hiçbir şeyden korkmadığını anlatan Adnan Arslan, "6 ay erken gelmek için izin kullanmadan gitti. Polisliği seviyordu. Korkmuyordu. Oraya giderken de korkmadı. Şimdi ayakta olsun yine korkmaz. Onlar silah çeksin, makineli çeksin o tabancasıyla gider" diye konuştu.

ÇOCUKLARA HARÇLIK VERİRDİ

Åžehidin Kocaeli ve Nusaybin’de Çevik Kuvvet Åžubesi’nde birlikte çalıştığı arkadaşı 25 yaşındaki Barış Biçer de ÇaÄŸdaÅŸ Arslan’ın DoÄŸu’da görev yaparken hep pozitif olduÄŸunu söyledi. Göreve gittiÄŸi bölgelerde özellikle çocuklara yakın ilgi gösterdiÄŸini ve harçlık verip birlikte fotoÄŸraf çektirdiÄŸini anlatan Biçer, "Dürüst, cesur bir insandı. Hepimizin çok sevdiÄŸi, çok deÄŸer verdiÄŸi bir insandı. Biz ÅŸehit verdik, arkasında bizler varız. 2 hain yaptıkları pusularla Türkiye’yi bölemez. Bizler buradayız. O en güzel mertebeye ulaÅŸtı. Hepimizin isteyip de ulaÅŸamayacağı çok güzel bir mertebede. Biz dirençliyiz. Hepimiz güçlüyüz. Biz de babamın bir çocuklarıyız. Hepimiz biriz" dedi.

Åžehit polis ÇaÄŸdaÅŸ Arslan’ın cenazesi, Beycuma Merkez Camisi morgundan alınıp evinin önüne getirildi. Adnan Arslan, oÄŸlunun tabutuna omuz verdi. Evin önünde dua edilmesi ve helallik alınmasından sonra ÅŸehidin cenazesi omuzlarda aynı caminin avlusuna götürüldü.

AÄžABEYÄ°NÄ° ÃœNÄ°FORMASI Ä°LE UÄžURLADI

Şehit ağabeyinin üniformasını giyen Çağla Arslan, elinde onun fotoğrafı ile tabutun arkasından yürüyerek camiye geldi. Çağla Arslan, polis beresi takan küçük yeğeni Büşra Yüksel, annesi Sibel Arslan, babası Adnan Arslan ve diğer yakınlarıyla tabutun başında ağlamadan durmaya çalıştı. Ağlamamak için direnen Çağla Arslan, bir süre sonra dayanamayarak başını tabuta koyup gözyaşı döktü.

Bu sırada Sibel Arslan, kızının elinden oğlunun şapkasını alıp taktı. Sibel Arslan, "Yavrum vatan için kendini feda ettin. Herkes için kendini feda ettin" diyerek ağıt yaktı. Sonra ağabeyinin şapkasını tekrar alıp takan Çağla Arslan, yakınları tarafından tabutun başından uzaklaştırıldı. Bir süre sonra tekrar gelen Çağla Arslan, yakınlarıyla birlikte cenaze namazına kadar tabutun başından ayrılmadı. Oğlunun tabutuna gül suyu döken anne Sibel Arslan, "Ne güzel kokuyorsun oğlum" diyerek tabutu öperken, Çağla Arslan da tabutu öpüp selam durarak ağabeyini uğurladı.

Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazına Vali Ali Kaban, Ak Parti Milletvekili FARUK ÇATUROÄžLU, MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, CHP Zonguldak Milletvekilleri Åžerafettin Turpçu, Ãœnal DemirtaÅŸ, Ä°l Emniyet Müdürü Osman Ak, diÄŸer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaÅŸ katıldı. Cenaze namazı öncesi ÅŸehidin babası Adnan Arslan, bir yakını ile ön safa gelince arkada kalan Ak Parti Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu yerini deÄŸiÅŸtirdi. Åžehit babasının yanında duran Vali Ali Kaban ile Emniyet Müdürü Osman Ak’ın arasına giren ÇaturoÄŸlu, burada cenaza namazını kıldı. Åžehidin cenazesi, namazın ardından omuzlarda cenaze aracına taşındı. Cenaze, Karadere Köyü’nde gözyaÅŸları arasında topraÄŸa verildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo