Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI İSTEDİ

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI İSTEDİ

Çaycuma ilçesinde birlikte yaşadığı kadını av tüfeğiyle öldürdüğü ileri sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruÅŸmaya, tutuklu sanık Soner Bayrak’ın yanı sıra taraf avukatları katıldı.

Sanık Bayrak, mahkemeye sunduÄŸu yazılı savunmasında, AyÅŸe GüneÅŸ’le 2000-2010 yılları arasında nikahsız birlikte yaÅŸadıklarını öne sürerek, şöyle devam etti:

"Ayrıldıktan sonra ise birlikte yaÅŸarken beraber yaptırdığımız 4 daireli binanın paylaşımı konusunda sürekli tartıştık. Biz birbirimizi seviyorduk. Onun çocuklarına da babalık yaptım. Ev alıp onun üzerine yaptım ama o beni evden kovdu. Ben evden hakkımı istedim. Ä°ki daire vereceÄŸini söyledi ama vermedi. KarşılaÅŸtığımızda neden vermediÄŸini sordum. Bana, ’Eve yaklaÅŸma bacaklarını kırdırırım’ dedi. Bu beni çok yaraladı. UÄŸruna ev yaptığım, çocuklarına baktığım kiÅŸiyi öldürdüm. Oysa daha önce karıncayı bile incitmedim. Bir canın nefes almasını engelledim. KeÅŸke olmasaydı. Adaletinize sığınıyorum."

AyÅŸe GüneÅŸ’in kızı Derya GüneÅŸ de babasının kendisi 4 yaşındayken trafik kazasında öldüğünü anlatarak, "Annem babasından baÄŸlanan maaÅŸla birikim yapıp binayı yaptırdı. Soner Bayrak, annemi dairelerden birisini vermesi konusunda sürekli rahatsız ediyordu. Ayrıldıktan sonra da rahatsız etmeye devam etti. Annemi öldürmekle tehdit ediyordu" dedi.

Cumhuriyet savcısının verdiği mütalaada, mülkiyet uyuşmazlığının hukuki bir ihtilaf mahiyetinde olması, ölenin hakaret ve tehditte bulunduğu iddialarının sanığın ifadesi dışında destekleyecek bir delil bulunmaması nedeniyle olayda sanık lehine haksız tahrik indirimi uygulanamayacağına belirterek, dosyadaki delillere göre cinayeti tasarlayarak işlediği kanaatine vardığı sanığın ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, avukatların iddia makamının mütalaasına karşı beyan hazırlamaları ve savunma sunmaları için duruşmayı erteledi.

Çaycuma ilçesinde 6 Ekim 2014’te, Nihat Kantarcı Caddesi’nde evine gitmek istediÄŸi sırada AyÅŸe GüneÅŸ (39), iddiaya göre 3 yıl önce tanıştığı ve nikahsız olarak aynı evde beraber yaÅŸadığı Soner Bayrak’ın (42) av tüfeÄŸiyle ateÅŸ etmesi sonucu hayatını kaybetmiÅŸti. Olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alınan Bayrak, tutuklanmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo