Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

AĞAÇ SEVGİSİNİ JAPONYA’YA TAŞIDILAR !.

AĞAÇ SEVGİSİNİ JAPONYA’YA TAŞIDILAR !.

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi öğrencileri, bir süredir çalışmasını sürdürdükleri "Orman ve AÄŸaç Sevgisi" konulu resimleriyle Japonya’da düzenlenen uluslararası resim yarışmasına katılacak.

Japonya’da faaliyet gösteren Cosmonet-Japonya isimli sivil toplum kuruluÅŸu tarafından bu yıl 28. düzenlenen "28. Uluslararası Dünya Çocukları AÄŸaç Sevgisi Resim Yarışması" için Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi öğrencileri bir süredir sürdürdükleri hazırlıklarını tamamladılar.

Japonya Milli EÄŸitim Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Fukuoka Eyaleti ValiliÄŸi’nin yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluÅŸ da yarışmayı destekleyecek. Japonya’da ikamet eden Zonguldaklı iÅŸadamı Murat EnÅŸici de Türkiye ve Japonya arasındaki iletiÅŸimi kurmada adeta köprü vazifesi görüyor.

Türkiye bu yıl 4. kez yarışmaya dahil olurken TBMM Eski BaÅŸkanı Köksal Toptan’ın katkılarıyla Zonguldak, Bartın okullardan yarışmaya katılım saÄŸlandı. Öte yandan Ankara’dan da katılım saÄŸlandı. AÄŸaç sevgisinin aşılanarak doÄŸayı seven ve koruyan bireylerin yetiÅŸtirilmesine katkı saÄŸlamak amacıyla düzenlenen yarışmanın uluslararası boyutta olması ile de dünya çocuklarının kaynaÅŸması hedefleniyor.

Mehmet Çelikel Lisesi’nde karakalem yöntemiyle eserlerini tamamlayan öğrenciler, eserlerinin Japonya’da sergilenecek olmasının heyecanını yaşıyor. Resim öğretmeni Cengiz AlabaÅŸ önderliÄŸinde hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler, eserlerinden derece elde etmeyi hedefliyor. AlabaÅŸ, "Biz bu konuda heyecanlıyız. 4 öğrencimizle bu yarışmaya katılıyoruz. Japonya’yı da görme ÅŸansımız olabilir. Elimizden geldiÄŸince öğrencilerimizle çalışmayı yaptık. Karakalem çalışması yaptık. Umarım sonucu da güzel olur. Ben bu okulda çalışmaktan gerçekten mutluyum. Tarihi olan bir okul. Buradaki öğrenciler, öğretmenler olsun vakıf olsun. Köklü bir okulda çalışmanın artılar çok fazla, sorumlulukları da çok fazla. GeldiÄŸimden beri olabildiÄŸince bu okulda biz de bir doku katmaya çalıştık. Ä°nÅŸallah bundan sonra da aynı ÅŸekilde dereceler olsun yada etkinlikler olsun okulumuza ne bırakabilirsek çok güzel olacağını düşürüyorum" ifadelerine yer verdi.

11. sınıf öğrencisi Berfin Özdilmen, "Ben çalışmamda insanın kendi çabalarıyla doÄŸayı ayakta tutabildiÄŸini anlattım. Aslında doÄŸayı biz ayakta tutabiliriz. DoÄŸa kendini yeÅŸertiyor ama ona kötü davranırsak bize karşı hiç de yararlı ÅŸeyler yapmaz. Yarışma Japonya’da olacak ilk defa böyle büyük bir yarışmaya katılıyorum. Umarım bir dereceye girer" diye konuÅŸtu.

Yarışmaya katılacak öğrencilerden Adadeniz Adıgüzel ise "Çalışmamda doğaya değer vermediğimizde başımıza gelebilecekleri anlatmaya çalıştım. Katılıdğım en büyük yarışma olacak. Daha önce hiç katılmamıştım. Elimden geleni yaptım. Umarım dereceye girebilirim" ifadelerine yer verdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo