Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Afrin gazisi Keltepe’de yaşananları anlattı

Afrin gazisi Keltepe’de yaÅŸananları anlattı

Afrin gazisi Keltepe’de yaÅŸananları anlattı


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de terör örgütlerine yönelik düzenlediÄŸi Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Keltepe’de yaÅŸanan ve 8 askerin ÅŸehit olduÄŸu çatışmada yaralanan Jandarma Komando Astsubay ÃœstçavuÅŸ UÄŸur Günaydın, o gün yaÅŸananları anlattı.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Zonguldak Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Hasan Hüsnü Yağız, Ä°l Jandarma Komutanı Gökhan Ä°nan ve Ä°l Emniyet Müdürü Metin Turanlı ile birlikte Afrin’de terör örgütleri ile girilen çatışmada yaralanan ve tedavisinin ardından Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki baba ocağına getirilen Jandarma Komando Astsubay ÃœstçavuÅŸ UÄŸur Günaydın’ı ziyaret etti. SaÄŸlık durumunun iyi olduÄŸunu ve ziyaretin kendisine büyük mutluluk verdiÄŸini ifade eden Günaydın, Vali Çınar ve beraberindekilere teÅŸekkür etti.

Keltepe’deki çatışma sırasında komutanlarının “Jetler tepenin yamacını vursun, gerekirse bizde burada ÅŸehit olalım” ÅŸeklindeki konuÅŸmayı hatırlatan Gazi Günaydın, o konuÅŸmayı çatışmada ÅŸehit düşen Astsubay ÇavuÅŸ Taha Koç’un yaptığını söyledi. Günaydın konuÅŸmasında olayı ÅŸu ÅŸekilde anlattı:

“Astsubay ÇavuÅŸ Abdullah Taha Koç, telsizden bilgi veriyordu. Telsiz de bendeydi. Tüm konuÅŸmaları duydum. ’Komutanım jetlerimiz tepenin yamacını vursun, biz zaten emniyetimizi aldık. Gerekirse biz burada ÅŸehit olalım, bu hainler de burada gebersin.’ dedi. Böyle deyince çok duygulandık ve daha da çok hırs geldi. Tank, obüs ve jetlerimiz aynı zamanda atış yapıyordu."

Afrin’de silah arkadaÅŸlarının terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele verdiÄŸini dile getiren Günaydın, kendisinin de bir an önce saÄŸlığına kavuÅŸup arkadaÅŸlarının yanına dönmeyi sabırsızlıkla beklediÄŸini söyledi. Günaydın ÅŸehit olan arkadaÅŸlarına Allah’tan rahmet, yaralı arkadaÅŸlarına da acil ÅŸifalar diledi.

Vali Çınar, çatışmada yaralanan Günaydın’a geçmiÅŸ olsun dileÄŸinde bulunarak kendisine moral verdi. ​

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo