11 o C Kdz. Ereğli

Afrin Gazisi doğdu, ‘ölecek denen’ babasını kurtardı!

Afrin’de ki çatışmada omzundan yaralı kurtulup hayata döndü ve gazi oldu… Asker Uğur Günaydın, doğduğunda babasını hayata döndürmüştü. Peki neydi o olay; İŞTE O DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM...

Gündem 6 yıl 2 ay 2 gün 7 saat 33 dakika önce 4827

Haberi Paylaşın

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce Afrin’deki terör örgütlerine yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı sırasında, 8 Mehmetçiğimizin şehit olduğu 13 askerimizin ise yaralandığı güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada, yaralı askerler arasında bulunan Karadeniz Ereğlili Astsubay Üstçavuş Uğur Günaydın’ın ile babası arasında olan bir durum duygulandırdı.
Bir hafta önce gittiği Afrin’ de teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan Gazi Üstçavuş Günaydın, giydiği çelek yelek sayesinde saldırıdan hafif yaralı kurtuldu. Babası Süleymanbeyler (Subaşı) Köyü eski Muhtarı İsmail Günaydın, gazimiz ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası Hatay’a hareket etti. Astsubay Üstçavuş Günaydın’ın 6 ay önce evlendiği ve eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.
Selam gönderdi
Gazi asker, tedavi gördüğü hastane odasında sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, memleketine selam göndererek şunları kaydetti:
“Arayan soran herkese çok teşekkür ediyorum. Telefonum yanımda değil ulaşmak isteyen eşimin numarasını arayabilir. Allah’a şükür durumum çok iyi. Cenabı Allah şehit olan kardeşlerimin mekanını cennet eylesin. Ailelerine ve yakınlarına sabırlar versin. Yaralı olan kardeşlerimin de Allah’tan şifalar istiyorum. Dualarınızı eksik etmeyin.”
Afrin Gazisi doğduğunda babası kansermiş… Ağlatan paylaşım…
Gazimizin akrabası Recep Günaydın, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Afrin Gazisi ile babası arasında yıllar önce geçen bir durumu aktardı. Binlerce kişinin okuduğu, onlarca kişinin kendi sayfasında paylaştığı o sözler ise şunlardı:
“Babası İsmail Günaydın 1990’lı yıllarda Süleyman Beyler Köyü muhtarlığına seçilir ve akabinde kanser olur. Durumu ümitsizdir. Tedavisi devam ederken bir oğlu olur, hastalığına uğur getirsin diye adını Uğur koyarlar. Öylede olur.
Babası Uğur’unu öyle çok sever ve bağlanır ki adeta hastalığını unutur zaman içinde Uğur’un büyümesi hastalığının küçülmesine sebep olur. Bu illet hastalıktan kurtulmasına vesile olur Uğur. Bu hastalığa uğurlu gelmiş ve bu hastalıktan babasını kurtarmıştır. Nede olsa bu hastalık ilaç değil moral sever.
Babası muhtarlık vazifesini bu şartlar altında 20 yıl devam ettirmiştir. Geçmiş olsun. Uğur doğduğunda evine şimdi ise vatanına uğurlar getirdin. Silah arkadaşların şehitlik mertebesine ererken sende gazilik ile şereflendin. İyi ki doğmuşsun yeğen. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 18 saat 47 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 6 saat 48 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 3 saat 15 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 2 saat 16 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 8 saat 9 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 21 saat 23 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 16 saat 53 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 5 saat 42 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
6 gün 6 saat 53 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !
1 gün 21 saat 53 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?